EVA Air Pilotlarının Grevi Günde 15.000 Yolcu Etkilenebilir

EVA Air Pilotlarının Grevi Günde 15.000 Yolcu Etkilenebilir

Tayvan Ulaştırma Bakanı Wang Kwo-tsai, EVA Air pilotlarının planlanan grevinin, günlük 15.000 yolcuyu etkileyebileceğini açıkladı. 7 günlük Yeni Yıl tatili süresince, tahmini olarak 105.000 yolcunun bu durumdan etkilenebileceği öngörülüyor.

Taoyuan Pilotlar Birliği (TUP), 25 Ocak Perşembe günü yaptığı açıklamada, müzakerelerin başarısız olması durumunda EVA Air şubesinde iki ayrı dönemde grev başlatabileceği uyarısında bulundu. Bu dönemlerden biri 7-18 Şubat, diğeri ise 30 Mart-7 Nisan tarihleri arasında olacak.

Wang, Cuma günü yaptığı açıklamada, iki taraf arasındaki en önemli anlaşmazlık noktalarından birinin sendikanın %20 maaş artışı ve uluslararası ödeneğin saat başına 3,30 ABD Dolarından 6 ABD Dolarına (187 NT Doları) çıkarılması talebi olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanı, işçi sendikası ve yönetimin katı bir tutum sergilediğini, ancak bakanlığının bir uzlaşma üzerinde çalıştığını söyledi.

Wang, EVA Air pilotlarının %40’ının grev yönünde oy kullandığını ifade etti. Herhangi bir sorunla başa çıkmak için hazırlıkların yapıldığını ancak bir anlaşmaya varılmasını umut ettiklerini belirtti.

EVA Air ise 25 Ocak Perşembe günü yaptığı açıklamada, grev durumunda web sitesi ve mobil uygulama üzerinden kamuoyunu bilgilendireceklerini, uçuş değişiklikleri hakkında en son bilgileri sağlamak üzere özel bir web sayfası kuracaklarını ve güzergahları etkilenen yolculara yardımcı olacaklarını açıkladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir