Eurofighter savaş uçakları havalandı. İsrail El Al Boeing 777’si durduruldu

El Al Boeing 777

İsrailli El Al şirketine ait bir Boeing 777 uçağı, askeri pilotların uyarı alarmıyla tetiklenmesinin ardından 10 Nisan Pazartesi günü Eurofighter savaş uçakları tarafından durduruldu.

Havacılık haberlerine göre; söz konusu uçak Hollanda’nın Amsterdam şehrinden İsrail’in Tel Aviv şehrine LY-338 seferini yapmakta olan 4X-ECF tescil numaralı 777-200ER tipi bir uçak.

Uçak Almanya üzerinde FL370 (37,000 feet uçuş seviyesi) ile seyrederken, pilotlar hava trafik kontrolünün Rhein Radar ile temas halindeydi.

Pilotlar ile temas kurulamamasının yanı sıra, hava trafik kontrolörü tarafından çeşitli frekanslarda yapılan çağrılara ve diğer uçakların pilotları tarafından yapılan çağrılara da yanıt verilmedi.

Planlanan uçuş rotasında devam etmesine rağmen, iletişim eksikliği, uçağı durdurmak ve görsel temas kurmak için gönderilen Avusturya Eurofighter’larının konuşlandırılmasına yol açtı.

Uçağın durdurulmasının ardından telsiz iletişimi yeniden sağlandı ve savaş uçakları üslerine geri döndü.

Avusturya Savunma Bakanlığı, Eurofighter’ların tetikleme alarmının yerel saatle 13:08’de (11:08Z) başlatıldığını söyledi. Uçak görsel olarak tespit edildi ve telsiz teması 12 dakika sonra yerel saatle 13:20’de (11:20Z) yeniden kuruldu.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version