featured

TSK’nın göz bebeği için güçler birleştirildi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan 4 adet Barış Kartalı HİK uçağının lojistik destek hizmeti, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. arasında imzalanan sözleşme ile yerli sanayii ile sağlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. arasında Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) Sistemi Lojistik Destek Hizmeti Sözleşmesi imzalandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan 4 adet Barış Kartalı HİK uçağı görev ve yer sistemleri için lojistik destek hizmetini kapsayan projede alt yüklenici olarak TUSAŞ, HAVELSAN ve Boeing görev alacak.

“HİK SİSTEMİ GELİŞMİŞ RADAR VE SENSÖRLERLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZ İÇİN ÇARPAN ETKİSİ OLUŞTURUYOR”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) Sistemi, gelişmiş radar ve sensörlerle yüksek irtifada görev yaparak ve düşman hedefleri uzak mesafelerden tespit ederek terörle mücadele ve sınır ötesi harekâtlarda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için çarpan etkisi oluşturuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir