featured

2 hangar ve 3 uçağına el konunan havayolu şirketi iflas etti

Aeromar Havayolları (México City International), ağır mali kayıplar ve yeni yatırımcı bulunamaması nedeniyle 15 Şubat 2023 itibariyle tüm faaliyetlerini “kesin olarak durdurduğunu” açıkladı.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, “Bu karar, havayolunun yaşadığı mali sorunun yanı sıra Aeromar’ın uzun vadede faaliyetlerini sürdürebilmesini sağlayacak uygun koşullara sahip yatırımcı anlaşmaları yapmanın zorluğunun bir sonucudur” denildi.

Bölgesel havayolu şirketi aylardır mali açıdan zor günler geçiriyor ve COVID-19 salgınının durumunu daha da kötüleştirdiğini bildirdi. Aeromar Havayolları’nın toplam borcunun 7 milyar Meksika pesosu (370 milyon USD) olduğu ve bunun yarısının federal hükümete vergi borcu olduğu bildiriliyor. Havayolunun ayrıca México City Uluslararası havalimanı işletmecisine de 500 milyon MXN (26,5 milyon USD) borcu bulunuyor. Başkent havalimanı daha önce havayolu şirketinin iki hangarına el koymuş ve 15 Şubat sabahı Aeromar’a verilen tüm hizmetleri askıya almıştı.

Havalimanının yanı sıra kiraya verenler de Aeromar’a karşı harekete geçti. México City Yüksek Mahkemesi, Export Development Canada’nın emriyle üç ATR72-600’e el koydu.

Yaklaşık 700 personel istihdam eden havayolu, yaşanan mali sıkıntıya rağmen 2022 yılı için ücret ödemelerine öncelik verdiğini açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir