featured

SpiceJet Havayolları personeli Delhi’de neden grev yaptı

Cuma günü yaklaşık 150 SpiceJet çalışanı, havayolu yönetimine karşı grev yapmak için Delhi Havalimanı’ndan ayrıldı. Grev, geçen yıl içinde birçok çatışmaya yol açan, aylarca ödenmemiş maaşların tepe noktasıdır. Anlaşmazlık günün ilerleyen saatlerinde çözüldü, ancak birkaç kalıcı soru bıraktı.

Çalışanlar, grevin havayolunun maaşları tam ödememesinin bir sonucu olduğunu söylediler. Aylarca süren hayal kırıklığından sonra, yer personeli harekete geçmeye ve havayolunun elini zorlamaya karar verdi. Havayolu şöyle bir açıklama yaptı :

“Delhi havaalanında çalışan ve bazı sorunlar yaşayan çalışanların bir bölümü üst düzey yetkililerle görüştü ve sorun çözülüyor.”

Havaalanı kaynaklarına göre grev, çalışanların havayolu yönetimiyle görüşmesinden bir saat sonra sona erdi. Grev, çalışanların gece vardiyasından sonra gerçekleştiğinden, SpiceJet’in Delhi operasyonları üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmadı. Anlaşmanın kesin detayları bilinmiyor ancak muhtemelen tüm yer personeline zamanında ve daha fazla ödeme yapılmasını sağlayacak.

Geçen yıldan bu yana maaş sorunları yaygın olsa da, bahardaki ikinci pandemi dalgasından bu yana sorun akut hale geldi. Çalışanlar sürekli olarak kendilerine belirli bir maaş tutarın sadece %15-20’sini alıyorlar. Bu, çalışanların arasında yaygın bir memnuniyetsizliğe yol açtı.

Sorun sadece Delhi havalimanında çalışanları değil, tüm çalışanları kapsıyor. Özellikle pilotların maaşlarında keskin bir düşüş var. Geçen yıldan bu yana, SpiceJet gerçek maaş yerine yalnızca uçulan saat başına ödeme yapıyor. Bu, diğer havayollarının pilot birliklerinin de belirttiği gibi, maaş kesintileri pilotları sektördeki en kötü duruma getiriyor.

Hint havacılığında maaş kesintilerinin yeni olmadığını belirtmek gerekir. Tüm Hindistan havayolları, pandemi ile başa çıkmak için ücret indirimi uyguladı. Ancak, SpiceJet’in ciddi kesintileri ve tam tutarları ödeyememesi, onu birçok kez protesto konusu haline getirdi.

Son protestonun SpiceJet’in ödeme yapısında büyük bir fark yaratması pek olası değil. Taşıyıcı her ay milyonları harcamaya devam ediyor ve iyileşmeye zarar veriyor. Ancak, ufukta bazı iyi haberler var. Bu ay 737 MAX’ler uçuşlara başlayacak ve SpiceJet’e daha fazla koltuk kapasitesi verecek.

Bununla birlikte, aynı zamanda Boeing’den henüz ödenmemiş olan tazminatın finansmanda bir boşluk yarattığı anlaşılıyor. SpiceJet ve çalışanları, şimdilik havayolunun bu krizi atlatmasını ve yeniden tam maaş ödemeye başlamasını umuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir