featured

Etihad yüz biyometri testi denemelerini başlattı

Etihad Havayolları, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’ndaki Havayolları Personel Bilgilendirme Merkezi’ndeki kabin ekibini kontrol etmek için yüz biyometri kullanımını denemek için bilgi teknolojisi şirketi Sita ile anlaştı.

Deneme, personel üyelerini tanımlamak ve kimliklerini doğrulamak için yüz tanıma teknolojisini kullanacak ve bu sayede check-in prosedürlerini ve zorunlu uçuş öncesi emniyet ve güvenlik sorularını kendi mobil cihazları aracılığıyla dijital olarak tamamlayacak.

Yeni girişim, çalışanların personel kimlik kartlarını bir kimlik doğrulama biçimi olarak kullanmasını gerektiren mevcut kiosk tabanlı check-in sürecinin yerini alacak.

Etihad Havacılık Grubu Uçuş Operasyonları Başkan Yardımcısı Kaptan Sulaiman Yaqoobi yapmış olduğu açıklamada;

“Etihad sürekli olarak havayolunun operasyonlarında iyileştirmeler sağlayacak misafirlerin ve çalışanların deneyimini artıracak yenilikçi çözümler ve yeni teknolojiler arayışındadır. Etihad, yüz biyometrik hizmetlerinin havacılık endüstrisi için sahip olduğu potansiyeli keşfetmek için Sita ile ortak olmaktan mutluluk duymaktadır. Temassız teknolojiyi entegre ederek, biyometrik hizmetler verimliliği artırırken aynı zamanda fiziksel temas noktalarını sınırlandırarak ve sosyal mesafe önlemlerini en üst düzeye çıkararak Covid-19’un yayılmasını azaltma taahhüdümüzü pekiştirecek, ” açıklamasında bulundu.

Yüz biyometrik teknolojisinin mevcut check-in sürecini hızlandırarak ve personelin zamanını ve katılım yönetimini ve erişim kontrollerini otomatikleştirerek operasyonel verimliliği artırması bekleniyor. Kabin ekibi ayrıca sorunsuz ve temassız bir check-in deneyimi yaşayacaktır.

Deneme Şubat 2021’e kadar devam edecek ve havayoluna check-in ve uçağa binme gibi konuk operasyonlarında kullanılmak üzere biyometrik teknolojinin gelecekteki keşiflerini keşfetmek için paha biçilmez veriler sağlayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir