featured

Etihad, sürdürülebilirlik bağlantılı sukuk ihraç eden ilk havayolu oldu

Etihad Havayolları, Geçiş Finansmanı Çerçevesi kapsamında, dünyanın ilk Geçiş Sukukunu ve küresel havacılıkta ilk Sürdürülebilirlik Bağlantılı finansmanın lansmanını duyurdu.

Etihad’a göre bu, Aralık 2019’da Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile bağlantılı ilk havacılık finansmanını takip ediyor ve Etihad’ın sürdürülebilir finans alanında sektör lideri rolünü daha da doğruluyor.

600 milyon ABD Doları tutarındaki işlem, 2050 yılına kadar Net Sıfır Karbon emisyonları taahhüdü, 2035 yılına kadar net emisyonlarda %50 azalma ve 2025 yılına kadar havayolunun yolcu filosunda emisyon yoğunluğunda %20 azalma olmak üzere Sukuk şartlarını Etihad’ın karbon azaltma hedeflerine bağlayarak Etihad’ın sürdürülebilir havacılık çabasını destekleyecektir.

Etihad Havacılık Grubu Finans Direktörü Adam Boukadida, “Sürdürülebilirlik ve sorumlu iklim eylemi, havacılık endüstrisinin karşılaştığı en önemli zorluklardır. BAE’nin bayrak taşıyıcısı Etihad, Abu Dabi’nin vizyonu doğrultusunda havacılıkta sürdürülebilir kalkınmaya kararlıdır.”

“Sürdürülebilirlik Bağlantılı bir Sukuk yayınlayarak Etihad, CORSIA (Uluslararası Havacılık için Karbon Dengeleme ve Azaltma Planı) kapsamındaki mevcut taahhütlerine gönüllü olarak katkıda bulunuyor ve ayrıca karbon emisyonu yoğunluğunu 2017 temeline göre %20’nin üzerinde azaltmayı taahhüt ediyor.” dedi.

HSBC ve Standard Yeminli Bankası, Müşterek Küresel Koordinatör ve Ortak Sürdürülebilirlik Yapılandırma Acenteleri olarak görev yaptı. Abu Dabi İslami Bankası, Dubai İslami Bankası, Emirates NBD Capital, First Abu Dabi Bankası, HSBC ve Standard Yeminli Bankası, Ortak Lider Yöneticiler ve Defterler olarak görev yaptı. Abu Dabi Ticari Bankası, Mashreq Bankası Müşterek Lider Müdürü ise Mali Müşaviri olarak görev yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir