EtIhad Afrika'da 30 kuyu inşaatına fon sağlayacak

ABU DABİ 2 HAZİRAN 2019 WAM Etihad Havacılık Grubu, uzak topluluklarda kritik bir temiz su kıtlığının azaltılmasına yardımcı olmak için üç Afrika ülkesinde 30 su kuyusu inşaatını finanse edecek.

Etihad’ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk programı aracılığıyla Etihad Havacılık Grubu İcra Kurulu Başkanı Tony Douglas, bugün inisiyatifi ilan ederken Etihad’ın insani yardım taahhüdünün bir parçası olarak 2019 yılının sonuna kadar Nijerya, Moritanya ve Sierra Leone’nin belirli bölgelerinde su kuyularının inşa edileceğini söyledi.

Başkan Yardımcısı ve Dubai Hükümdarı Majesteleri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum tarafından Ramazan’ın kutsal ayı boyunca başlatılan “Well of Hope” su güvenliği girişimini desteklediğini söyledi.

Douglas, “Etihad Havacılık Grubu, ihtiyacı olan toplulukların iyileştirilmesi için kampanyaları desteklemeyi veya başlatmayı taahhüt ediyor ve su güvenliği kritik bir konudur. Bu girişim, bu krizin tanınmasını ve pratik bir çözüme katkıda bulunma taahhüdümüzü yansıtıyor.” dedi.

Küresel olarak, 844 milyondan fazla insan, dünyadaki her 10 kişiden birine eşdeğer temiz içme suyuna erişememektedir. Her gün, beş yaşın altındaki 800’den fazla çocuk, kirli su tüketimi veya kötü sağlık koşullarına maruz kalma nedeniyle ölmektedir.

(WAM)

Exit mobile version