Etihad Havayolları, 2023’te A380’leri yeniden tanıtacak

Etihad,-A380

Etihad Havayolları, talepteki artışı karşılamaya yardımcı olmak için Airbus A380 filosunu yeniden tanıtacağını duyurdu.

BAE havayolu, Londra Heathrow’da faaliyet göstermeyi planlayarak, 2023 yazında dört süper Jumbo’sunu filoya iade etmeyi planlıyor.

A380, koronavirüs pandemisinin havacılık endüstrisi üzerindeki etkisini azaltmak için daha yalın bir iş modelini benimsediği için Kasım 2020’de kullanımdan kaldırmıştı.

Havayolu, A380’in geri dönüşünün mevcut rotalarda artan frekanslar ve yeni destinasyonların lansmanı için kapasiteyi serbest bırakacağını açıkladı.

Etihad, uçağı tekrar uçmaya hazırlıyor ve bu hazırlığın bir kısmı, pilotlar, kabin ekibi ve teknik yer personeli de dahil olmak üzere A380 ekiplerinin işe alınmasını ve eğitimini içerecek.

Pandemi sırasında dünyanın dört bir yanındaki havayolları A380’i yere indirirken, seyahat talebinin toparlanmasıyla bu yıl canlandı.

Avustralyalı havayolu Qantas, 10 kişilik filosunun altıncı A380’ini bu ayın sonlarında geri getirmeye hazırlanırken, British Airways yıl sonuna kadar Covid-19’dan önce olduğundan daha fazla A380 uçuşu gerçekleştirecek.

Ayrıca Dubai’nin Emirates’i, Londra Gatwick Havalimanı’na günlük üçüncü A380 uçuşunu başlattı ve yaklaşık üç yıldır ilk kez Auckland’a dünyanın en büyük yolcu uçağını uçuruyor.

Havayolu, 27 ülkede 41 şehre süper jumbo işletiyor ve Malezya, ağa en son eklenen Yeni Zelanda’ya katıldı. Önümüzdeki yılın başlarında daha fazla destinasyonun eklenmesi bekleniyor.

Etihad , 2022’nin ilk yarısında, yolcu seyahat talebindeki güçlü toparlanma, kargo gelirindeki büyüme ve yurt içi Covid-19 prosedürlerinin kaldırılması nedeniyle 18 yıllık tarihindeki en yüksek rekor kâra ulaştı.

2022’nin ilk yarısında 4.02 milyon yolcu taşıdı ve geçen yılın aynı döneminde uçulan 980.000 yolcunun dört katından fazla arttı.

Exit mobile version