Eski bir ordu kaptanı American Airlines’a dava açıyor.

Tüm evrakları olmasına rağmen, köpeği ile uçmasına izin vermeyen havayolunu yargıya taşıyor.
Lisa McCombs’ın uçuşu iki kez engellendi.
Daha önce Irak ve Afganistan’a konuşlandırılmış görevli, bu hafta içinde Missisipi’de dava açıyor. 35 Sayfalık dava dilekçesinde tüm detaylar belirlenmiş.
McCombs, Kansas’dan evine özel eğitilmiş servis köpeği ile dönmek isterken engelleniyor. McCombs’un *anksiyete sorunları var ve yardımcısı Jack adında bir köpek.
İddiaya göre; bir American Airlines yetkilisi “bununla uçamazsınız, uçuşunuzu iptal ediyorum” demiş. Ayın 25’deki engellemeden sonra, ayın 26’da ikinci bir iptal ile karşılaşıyor.
McCombs ayın 27’de başka bir havaalanından Delta ile uçmaya karar veriyor. Yeni rezervasyonda kendisine bir araba tahsis ediliyor, hem de ücretsiz.
Bu arada uçuşundan hemen önce, American Airlines’dan bir temsilci kendisini arayarak, üçüncü bir uçuşta yer ayrıldığını bildiriyor. Jack ile yolculuğu için güvence veriyor ve saygılarını sunuyor.
Sorunlu kadın krize giriyor. McCombs’un avukatı Christopher Van Cleave bekleyen dava ile ilgili yorum yapmayı reddetti.
Bu işin prosesi; Amerika’da bir hizmet hayvanı ile seyahat için yapılacak işlemler federal düzenlemelere paralel. Dava konusu iddialarla ilgili yorum yapmak mümkün değil.
*Travma sonrası stres sorunları

Exit mobile version