Eski Alitalia Uçuş Görevlilerinden Soyunarak Protesto…

Eski-Alitalia-Uçuş-Görevlilerinden-Soyunarak-Protesto...

Eski Alitalia uçuş görevlileri dün Roma sokaklarına çıktı ve havayolunun kapatılmasını protesto etmek için üniformalarını çıkardı.

Tamamı kadınlardan oluşan kabin ekibi, Roma’daki ünlü Campidoglio meydanında soyundu ve “Biz Alitalia’yız” sloganları attı.

Bildiğiniz üzere, Alitalia’nın varlığı 15 Ekim’de sona erdi ve yerini Italia Trasporto Aereo (ITA) aldı. Alitalia’yı kapatma ve yerine devlet destekli ITA Airways’i geçirme kararı, İtalyan hükümetinin Alitalia’nın devasa borçlarını silmek için Avrupa Komisyonu ile yaptığı anlaşmanın bir parçası.

Alitalia’nın kapatılmasından önceki günlerde, sendikalar yeni havayoluna transfer edilen personeller için şartlar ve koşullar konusunda ITA ile anlaşmaya varamadı.

Sendikalar, ITA’ya bağlı bazı personel ücretlerinin yüzde 30’dan fazla düştüğünü gördüğünü iddia ediyor

Meydanda proteesto yapan Alitalia calışanları üniformalarını ortaya çıkarmak için büyük paltolarını çıkardılar. Daha sonra, sadece krem ​​renkli slipler giyerek yavaşça soyundular.

Uçuş görevlileri el ele tutuşarak “Biz Alitalia’yız.

Protestoya katılan eski uçuş görevlilerinden biri yerel basına “İlk önce acımızı ifade etmeye geldik” dedi. Dayanışma, Ita’yı arayan ve küçük düşürücü ve utanç verici bir şirket sözleşmesi imzalamaya zorlanan tüm meslektaşlarımıza gidiyor.”

ITA, Alitalia markasının haklarını 90 milyon € karşılığında satın aldı, ancak şirket patronları, markayı yalnızca bir rakibin eline geçmesini önlemek için aldıklarını söylüyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ITA’yı büyük bir yatırımcıya satmayı umuyorlar. Yatırımcılar arasında Almanya’nın Lufthansa’sı veya Madrid merkezli IAG sayılabilir.

Exit mobile version