Esenboğa Havalimanı'nda inşa edilen cami ibadete açıldı

Esenboğa Havalimanı’nda inşa edilen ve ibadete açılan camiye Yıldırım Beyazıt adı verildi.
 
https://www.youtube.com/watch?v=D_NDsAbnv1g
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda yapılan caminin ibadete açılış töreninde, TAV şirketine yapımı tamamlanan eserden dolayı teşekkür etti.

Erdoğan, böylesine güzel bir eserin havalimanında devlet konukevi ve dış hatlar terminali arasındaki bölgeye inşa edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti “Burada ciddi bir ihtiyaç söz konusuydu. Gidişte, gelişte, misafirlerimizin de ve ülkemizden de ‘nerede cumaya yetiştireceğiz, nerede namazımızı kılacağız’ sorusuna cevap noktasında, bu bir ihtiyaca anlamlı bir cevap oldu” diye konuştu.
Camide içeride bin 500, dışarıda bin 500 kişinin ibadet etme imkanının olduğuna dikkati çeken Erdoğan, büyük bir ihtiyaca cevap verecek caminin peyzaj düzenlemesinin tamamlanmasıyla bölgenin yemyeşil bir alan haline geleceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:
“Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin sentezini burada gördüm ama modern mimarinin de burada gözardı edilmediğine bizzat şahit oldum. Bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır. Onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir. Bu sinyali vermek önemli. Madde olmuş mana olmamış bunun hiçbir anlamı yok ama madde ile manayı eğer bir arada inşa eder, yürütürsek işte o zaman gelecek nesiller çok daha güçlü olacaktır. Burada bir şeyi de açıklamak istiyorum, camimizin adı meselesi. Bu konuda hocamla da istişarede bulunduk, öyle zannediyorum ki TAV grubu da bu konuda herhalde bizimle ortak hareket edecektir. Biz bu caminin adını, ecdadımızdan esinlenmek suretiyle, Yıldırım Beyazıt Camii adını buraya koyalım dedik. İnşallah Yıldırım Beyazıt ile anılan bir cami oluyor. Hayırlı olsun diyorum.”

 
 

Exit mobile version