ERKEN SEÇİM HAVACILARA YARAMADI

7 Haziran seçimlerinde aday gösterilen THY kökenli siyasetçilerden büyük bölümü 1 Kasım listelerinde kendilerine yer bulamadı. 7 Haziran’da Bayburt milletvekili seçilen eski Maliye Müsteşarı ve THY Yönetim Kurulu üyesi Naci Ağbal yerini korurken, Kırklareli milletvekili Hamdi Irmak bu kez listeye giremedi. Irmak daha önce THY Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapmıştı. 2011 ve 2015 seçimlerinde AKP listelerinden İstanbul 1. Bölge(Anadolu yakası) adayı gösterilen ancak seçilemeyen Temel Kotil’in eski Özel Kalem Müdürü Fahri Yasin Şener bu kez aday listesine alınmadı.
7 Haziran’da Sakarya AKP aday adayı olan ve listeye giremeyen THY Moskova Satış Müdürü Mefail Deribaş 1 Kasım aday listesinde de yer almadı. 7 Haziran’da Çanakkale AKP listesinde yer bulamayan THY eski Genel Müdür yardımcısı Kazım Çalışkan adına 1 Kasım listesinde rastlanamadı.
Eski THY Yönetim Kurulu üyesi ve DHMİ eski Genel Müdürü Orhan Birdal AKP’nin 1. Bölge 17.sıra adayı olarak gösterildi.
Bu seçim çevresinde AKP 14 vekil çıkardığı için Birdal’ın kazanma şansı çok düşük.
1 Kasım için aday olanlardan biri de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı eski Müsteşarı Habib Soluk. Soluk AKP Sivas listesinin 4. Sırasında kendisine yer bulabildi., 5 vekili olan Sivas’ta AKP 3 milletvekilliği kazanmıştı. Soluk’un da kazanma ihtimali zayıf görünüyor.

Exit mobile version