Erdoğan: F-16 Modernizasyonuyla Savunmada Yeni Sayfa

Erdoğan: F-16 Modernizasyonuyla Savunmada Yeni Sayfa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi’nin düzenlediği 15. Türkiye Yatırım Konferansı’nda Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Erdoğan, savunma sanayi işbirliğinin kısıtlamalar nedeniyle potansiyelinin gerisinde kaldığını belirterek, “F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açtık, savunma ihracatındaki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.

İki Ülke Arasında Ekonomik Hedef: 100 Milyar Dolar Ticaret

Erdoğan, Türkiye’nin ABD ile ticarette 100 milyar dolarlık hedefe ulaşılabileceğine inandığını vurgularken, demir çelik ve alüminyum sektörlerindeki gümrük vergileri ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Erdoğan, son 20 yılda yapılan 270 milyar dolarlık yatırımın bu gücü gösterdiğini dile getirdi.

Küresel Yatırımda Türkiye’nin Hedefi: 2028’e Kadar Yüzde 1,5 Pay

Erdoğan, Türkiye’nin küresel yatırım pastasından aldığı payı 2028’e kadar yüzde 1,5’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Özellikle savunma sanayi, biyoteknoloji, otomotiv ve yenilenebilir enerji sektörlerinde Amerikan firmalarıyla işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Enerji Alanında ABD ile İşbirliği Güçleniyor

Cumhurbaşkanı, enerji işbirliğinin geliştiğini belirterek, ABD’nin Türkiye’nin LNG tedarikçisi haline geldiğini ve bu ilişkinin uzun vadeli bir sözleşmeyle devam etmesini istediklerini ifade etti. Erdoğan, Mayıs ayında BOTAŞ ile Exxon Mobil arasında imzalanan niyet mektubunu da bu işbirliğinin önemli bir adımı olarak nitelendirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir