Ercan Havalimanı’nda Muhaceret Sorunu! Yolcular saatlerce beklediler

Ercan Havalimanı'nda Muhaceret Sorunu! Yolcular saatlerce beklediler

Ercan Havalimanı’na 1 saat içerisinde 5 uçak inmesi sonucunda muhaceret işlemlerinde yaşanan aksaklık ve uzun bekleme süreleri, yolcular arasında büyük bir rahatsızlığa sebep oldu. Ercan Havalimanı’nda sadece 4 muhaceret memurunun görev yapması nedeniyle, yolcular uzun kuyruklar oluşturarak saatlerce beklemek zorunda kaldılar. Bu durum, yolcuların sosyal medya hesaplarında paylaştığı fotoğraf ve videolarla da dile getirildi ve sorunun bir an önce çözülmesi talep edildi.

Kıbrıs muhabiri Seher Akbağ’ın yaptığı araştırmaya göre, saat 15.40 ile 16.40 arasında 5 farklı uçağın Ercan Havalimanı’na iniş yapmasıyla birlikte muhaceret bölümünde uzun kuyruklar oluştu. Pegasus Havayolları’na ait olan uçaklar başta olmak üzere Türk Hava Yolları ve diğer havayolu şirketlerine ait uçakların ardı ardına iniş yapması, muhaceret memurlarının iş yükünü artırdı ve işlemlerin gecikmesine neden oldu.

Muhaceret kabini sayısının yetersizliği nedeniyle, yolcular yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşadılar. Uçak inişlerinin ardı ardına olması ve sadece 4 muhaceret kabini ile işlemlerin yapılması, bekleyen yolcular arasında sinir ve rahatsızlık yarattı. Bu durumun tekrarlanmaması ve yolcuların daha hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlayabilmesi için havalimanı yetkililerinin önlem alması gerekmektedir. (kibrisgazetesi)

Exit mobile version