Ercan Havalimanı’nda FOD Yürüyüşüyle Uçuş Emniyeti Sağlanıyor

Ercan Havalimanı'nda FOD Yürüyüşüyle Uçuş Emniyeti Sağlanıyor

Ercan Havalimanı, uçakların hareket alanlarında oluşabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla “Yabancı Madde Döküntüleri” (FOD) farkındalık yürüyüşü düzenledi. T&T Havalimanı İşletmeciliği’nin organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe, Sivil Havacılık, İstanbul Handling, Pegasus Hava Yolları ve Nuala Teknik ekipleri katıldı.

FOD, lastik parçaları, taşlar, kum, pet şişeler, kağıtlar, meşrubat kutuları, gazete/dergi parçaları, bez/kumaş/kauçuk parçalar, poşet gibi yabancı maddelerin uçuş emniyetini olumsuz etkileyebileceği unsurları içeriyor. Bu nedenle, havalimanı personeli tarafından uçak hareket alanı düzenli aralıklarla kontrol edilerek temizleniyor.

Yapılan FOD yürüyüşü sonrasında katılımcıların görüşleri, önerileri ve geribildirimleri değerlendirilerek karşılıklı etkileşim sağlanıyor. Etkinliğin uçuş emniyeti farkındalığı üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülerek düzenli aralıklarla tekrarlanması planlanıyor.

Bu tür etkinlikler, Ercan Havalimanı’nın uçuş emniyetini sağlamak ve güvenliğini artırmak için aldığı önlemler arasında yer alıyor.

Exit mobile version