En Çok Para Harcanan Havalimanı

Singapur Changi Havalimanı  ya da Changi Havalimanı Singapur’un doğusundaki Changi bölgesinde yer alan uluslararası havalimanı. Sadece Singapur’un değil, Güneydoğu Asya’nın en büyük havalimanları arasında. Cenova’da verilen “Dünyanın En İyi Havalimanları” ödülünü, 14 yıl içinde 4 kez almış bir havalimanı.

1981 yılında Terminal 1 açılışı ile hizmete başlamış. 1990’da Terminal 2, 2008’de Terminal 3 buna eklenmiş. 4 terminalin toplam alanı 1,800 futbol sahası genişliğinde. 32.000 kişi çalışıyor. 60 ülkeden 106 havayolu firması faaliyette.
Sık olanaklarla farklı yenilikler yaratarak ziyaretçileri büyülüyor. Heyecan veriici ve her yaşa hitabeden sürprizlerle dolu bir cennet.
Yolcuların yaptığı harcamalar  2,2 milyar Singapur Doları. Bu da 1,5 milyar dolar demek.
Bir yanda Duty-Free dükkanları diğer yanda yeme-içme sektörüne ait gurme noktaları olmazsa olmazlar arasında.
Alkollü içecekler, tütün  ve sigara çeşitleri, parfümeri, güzellik-bakım ve makyaj ürünleri  en başta gelenler. Bunları elektronik, marka giyimler ve tatlılar gurubu takibediyor.
Changi Airport Group Ticari Başkan Yardımcısı Lim Peck Hoon ilk olarak Changi Havalimanı’nda hizmete sokulan çift katlı dükkanların büyük rolü olduğunu belirtiyor.
En çok harcamayı kim ya da kimler yapıyor?
Çinli yolcular!
Harcamanın üçte biri onlara ait. Arkasından üretici Singapur’lular geliyor.  Diğerleri;Avustralya, Hindistan , Endonezya’lı yolcular.
2015 Yılında    Havalimanı’ndaki perakende harcaması 1,5 milyar doları buldu.
 

Exit mobile version