Emziren Anneyi Uçaktan Attılar.

Houston’lu piyanist ve kanser araştırmacısı anne, iki yaşındaki oğlu ve yaşlı ebeveynleriyle birlikte Spirit Airlines uçağıdan atıldıktan sonra basına konuştu.

Mei Rui, kanserle ilgili bir klinik araştırmanın çekimlerine katılmak için Cuma günü New York’a uçacaktı. Bindiği uçakta, kabin kapısı kapanmadan önce bebeğini emzirmek istedi. Bunun üzerine uçuş görevlileri kendisinden emzirmeyi bırakmasını ve çocuğu yerine koymasını istediler, ancak kadın oğlunun uyanmaması için birkaç dakika rica ettiğini belirtti.
Annenin çektiği cep telefonu görüntüleri, bir uçuş görevlisinin uçağı terk etmelerini istemesi üzerine bebeği koltukta ağlarken gösteriyor.
Kabin görevlilerin kararı üzerine yaşlı ebeveynleri ve bebeğiyle uçaktan atılan kadın, “İnsanlara böyle davranmamaları gerekir. Bebeğim çok gürültüyaptı, ancak bu bir suç değildir.”
Spirit Airlines ise uçuştan çıkarma kararı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kayıtlarımıza göre 712 numaralı uçuştan çıkarılan yolcu güvenlik brifingi sırasında birden fazla kez mürettebat talimatlarına uymayı reddetmiş ve bunun üzerine uçaktan inmesi istenmiştir. Misafirlerimizin ve mürettebatımızın güvenliğini korumak için, FAA düzenlemeleri ve havayolu politikaları, tüm yolcuların kalkış ve iniş sırasında oturmasını gerektiriyor” dedi.
Yolcuya bilet ücreti geri ödendi, ancak yolcu kadın, “Yüzlerce insanın karşısında bir uçaktan kovulmak çok aşağılayıcı, daha önce hiç buna benzer bir olay yaşamamıştık…” dedi ve ekledi: “biz suçlu ya da bela arayan insanlar değiliz, iki yaşlı, bir bebek ve annesi, hepsi bu; neden böyle davranmaları gereksin ki? Bir daha Spirit Airlines ile uçmayacağım.”

 

Exit mobile version