Emirates’ten 48 Milyon Dolarlık Yatırım: Pilot Eğitiminde Çığır Açan Adım

Emirates'ten 48 Milyon Dolarlık Yatırım: Pilot Eğitiminde Çığır Açan Adım

Emirates Havayolu, Airbus A350 uçaklarının filosuna katılımından önce pilot ve kabin ekibi eğitimine 48 milyon dolar yatırım yaptı. Bu yatırım, havayolunun yenilikçi teknolojiler ve sistemlerle donatılmış üç tam uçuş simülatörü, sabit tabanlı eğitim cihazı, kabin acil durum tahliye eğitmeni ve kapı eğitmeni gibi ileri düzey ekipmanları içeren eğitim süitlerini kapsıyor.

Özellikle, Emirates tarafından geliştirilen ve sektörde bir ilk olan Pilot Destek Sistemi (PSS), eğitim deneyimini optimize ediyor. Tamamen şirket içinde kavramsallaştırılan bu sistem, kursiyerlerin uçuş planı oluşturarak etkileşimli bir uçuş güvertesi kurulumu yapmalarını sağlıyor. PSS ayrıca eğitim sürecinin kayıt altına alınmasını ve eğitmenlerin mürettebat performansını analiz etmesine olanak tanıyor.

Tam Simülasyon Sertifikası

Emirates’in A350 uçuş simülatörü, Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı’ndan (EASA) en yüksek seviye olan D yeterlilik sertifikasını aldı. Havayolu, ikinci A350 simülatörünün Kasım ayında onay almasını bekliyor.

Pilot Eğitiminde Genişleme Hedefleri

Emirates, A350 ve Boeing 777X uçakları için 6 tam uçuş simülatörüne sahip yeni bir pilot eğitim tesisi açmaya hazırlanıyor. Yeni tesis, pilot eğitim kapasitesini %54 artırmayı ve yıllık 130.000 saatlik eğitim sunmayı hedefliyor.

Emirates ayrıca, 65 adet A350 ve 205 adet 777X siparişi ile filosunu genişleterek gelecekteki büyüme hedeflerini desteklemeye hazırlanıyor.

Exit mobile version