Emirates ve Etihad Birleşiyor mu?

Emirates Başkanı Etihad ile Birleşme Olasılığını Yorumladı.

Emirates ve Etihad‘ın birleşmesi geçtiğimiz yıllarda da bu birleşme konu olmuş ancak spekülasyon olduğu yönünde bir yalanlama gelmişti.

Etihad bazı pilotlarını Emirates‘e ödünç gönderiyor.

Şimdi ise Emirates Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum bir birleşme olasılığından bahsediyor ve bunun gelecekte olabileceğini ileri sürüyor ancak hemen değil! Emirates Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

İşbirliği yapıyoruz ve havayolları arasında bir ilişki var ama birleşmeye yönelik değil. Gelecek 5-10 yıldan sonra ne olacağını bilmiyorum ama bugün konuştuğumuz gibi gelecek sene de böyle bir birleşme olmayacağını biliyorum.

Emirates’in karları düştü ve Etihad, son 3 yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık zararın ardından maliyetleri düşürüyor ayrıca rotaları kapatıyor.

İki küresel havacılık merkezinin havaalanları birbirinden sadece 72 mil uzakta olması çok mantıklı değil. Bu baskı, Birleşik Arap Emirlikleri ile Avrupa arasındaki aktarmasız uçuşlara yol açıyor, bir yandan da Kuzey Amerika ve Avrupa, diğer yandan Hindistan ve Pakistan arasındaki bağlantı ücretlerini düşürüyor. Dubai daha cazip bir  merkez, Emirates ise daha güçlü bir şirket. Sonuçta her iki taşıyıcı da Dubai Uluslararası’dan Abu Dabi’ye yakın olan Dubai’nin yeni havaalanında birleşebilir.


Gelecek dönemde bu Emirates ile Etihad ‘ın birleşmesi sürpriz olmayacak gibi gözüküyor.
 
 

Exit mobile version