Emirates Havayolu, Heathrow’un uçuşları kesme talebine uymayı reddetti

Emirates-Havayolu,-Heathrow'un-uçuşları-kesme-talebine-uymayı-reddetti

 

Havayolu endüstrisi, son haftalarda işgücü kıtlığı ve arz kesintilerinden artan yakıt fiyatlarına kadar mükemmel bir zorluk fırtınası tarafından engellendi.

Emirates Havayolu, şu anda seyahat kaosuyla çevrili İngiltere’nin en büyük havacılık merkezi olan Londra’daki Heathrow Havaalanı için sert sözler söylüyor.

Bu haftanın başlarında Heathrow, uzun kuyrukları, iptalleri ve bagaj alım gecikmelerini azaltmak için havaalanından çıkış yapan günlük 100.000 yolcu sınırı koyduktan sonra, havayollarından yaz seyahat biletleri satışını durdurmalarını talep etti.

Dubai’nin amiral gemisi havayolu ve dünyanın en büyük uzun mesafeli taşıyıcılarından biri olan Emirates, Heathrow’un kararını “kabul edilemez” olarak nitelendirerek ve yönetimini “müşterileri bariz bir şekilde umursamamakla” suçlayarak uymayı reddediyor.

Ve Heathrow’un yasal işlem tehdidi olduğunu söylediklerine rağmen, tarifeli uçuşlarına devam etmeye kararlı görünüyor.

Emirates Perşembe günü yaptığı açıklamada, “LHR’nin bize havadan koparılmış gibi görünen bir rakam olan kapasite kesintilerine uymamız için geçen akşam 36 saat vermesi son derece üzücü” dedi.

“İletişimleri, yalnızca ödeme yapan yolcuları atmamız gereken belirli uçuşları dikte etmekle kalmadı, aynı zamanda uygunsuzluk için yasal işlem yapma tehdidinde bulundu. Bu tamamen mantıksız ve kabul edilemez ve bu talepleri reddediyoruz.”

Uluslararası yolcular, 26 Kasım 2021’de Londra, İngiltere’deki Heathrow Havalimanı’ndaki Terminal 5’teki geliş alanından geçiyor.

Emirates, yan kuruluşu dnata tarafından işletilen Londra Heathrow’daki yer hizmetleri ve ikram personelinin “tamamen hazır ve uçuşlarımızı idare edebilecek kapasitede” olduğunu söyledi. Bu nedenle, “sorunun püf noktası, havalimanı işletmecisinin sorumluluğunda olan merkezi hizmet ve sistemlerde yatmaktadır” dedi.

Londra-Dubai rotası, Emirates Havayolları’nın en yoğun uçuşlarından biri ve bu uçuşlar – Ekim 2021’den bu yana günde altı – son 10 aydır sürekli olarak yüksek doluluk oranına sahip, bu nedenle Heathrow buna hazırlıklı olmalıydı, dedi Emirates.

Emirates, “Artık, tüketicileri bariz bir şekilde hiçe sayarak, uzun zamandır bekledikleri paket tatilleri veya sevdiklerini görmek için seyahatleri için ödeme yapan ve aylar öncesinden rezervasyon yaptıran on binlerce yolcunun koltuklarını Emirates’i reddetmeye zorlamak istiyorlar.” açıklama okundu.

“Ve bu, yaklaşan İngiltere tatilleriyle süper zirve döneminde ve birçok insanın 2 yıllık pandemik kısıtlamalardan sonra seyahat etmek için çaresiz olduğu bir zamanda.”

BAE havayolu, Heathrow’dan uçan müşterilerinin %70’inin “Sevdiklerini görmek için Dubai’nin ötesine gittiğini ve kısa sürede onlara yeni bağlantılar bulmanın imkansız olacağını” da sözlerine ekledi.

“Bir sonraki duyuruya kadar Emirates, LHR’ye ve LHR’den planlandığı gibi çalışmayı planlıyor” dedi.

Heathrow’un yanıtı

Bir Heathrow sözcüsü yaptığı açıklamada, havacılık ağının “Covid ile ilgili zorluklardan muzdarip olmaya devam ettiğini” ve kilit bir sorunun “şu anda yolcu talebine hizmet etmek için yalnızca %70 kapasiteye kadar kaynak sağlayan havayolu yer hizmetleri ekipleri” olduğunu söyledi. pandemi öncesi seviyelerin kabaca %85’ine geri döndüğünü söylüyor.

Açıklamada, “Aylardır havayollarından kaynak bulma zorluklarını çözmek için bir plan bulmalarına yardım etmelerini istedik, ancak net bir plan gelmedi ve her geçen gün sorun daha da kötüleşti” dedi.

Yolculara daha iyi, daha güvenilir bir yolculuk sağlamak ve havaalanında çalışan herkesin güvenliğini sağlamak için tasarlanmış bir kapasite sınırı koymak gibi zor bir karar vermekten başka seçeneğimiz yoktu” dedi.

Valizler, Heathrow’un Terminal Üç bagaj tesliminde toplanmadan görülüyor. İngiltere’nin en büyük havalimanı, havayollarına yaz biletleri satmayı bırakmalarını söyledi.

Sözcü, çıkış yapan yolcular için 100.000 kişilik sınırın, 2021’de yolcu trafiğine göre dünyanın en yoğun havalimanı seçilen Amsterdam’ın Schiphol Havalimanı’nda uygulanan 64.000 kişilik sınırdan hala çok daha yüksek olduğunu kaydetti.

Heathrow’un hem giden hem de gelen yolcular için günlük ortalama yolcu sayısı, havaalanının web sitesine göre, ikisi arasında yaklaşık olarak eşit olarak bölünmüş 219.458’dir. Dubai, New York’tan sonra ikinci en popüler kalkış noktasıdır.

Heathrow’dan yapılan açıklamada, “Herhangi bir havayolunun birlikte çalışmak yerine güvenli ve güvenilir bir yolcu yolculuğunun önüne kâr koymak istemesi hayal kırıklığı olur” dedi.

Devam eden seyahat kaosu

Büyük uçuş merkezleri ve havayolları, endüstri analistlerinin, Kovid-19 pandemisinin büyük bir işten çıkarma dalgasını zorlamasından iki yıl sonra, seyahat talebindeki canlanmayı planlama ve hazırlamadaki başarısızlıktan dolayı kızışıyor.

Özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa’da gezginler, havalimanlarındaki kaosu, çok sayıda uçuşun iptal edildiğini veya ertelendiğini, bagajların kaybolduğunu ve dört saati aşan uçağa binmek için bekleme sürelerini tanımladılar. İşten çıkarmalar havalimanları ve seyahat etmeye istekli yaz yolcularında bir artışla karşı karşıya kalan havayolları üzerinde baskı oluşturduğundan, bu kısmen pandemiden kaynaklanan işgücü kıtlığının bir sonucudur.

Hava endüstrisi yöneticileri, iki yıllık azalan faaliyetin ardından sistemin “paslı” olduğunu ve operasyonların tekrar sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamasının biraz zaman alacağını söyleyerek, havalimanı operatörlerini ve havayollarını savundu.

Ancak bu, müşterilerin ve havayollarının para ve uçuş kaybetme konusundaki hayal kırıklığını hafifletmek için çok az şey yaptı.

Emirates Havayolu’nun havalimanının kısaltmasını kullanarak yaptığı açıklamada, “LHR harekete geçmemeyi, plan yapmamayı, yatırım yapmamayı seçti” dedi. “Artık beceriksizlikleri ve eylemsizlikleri nedeniyle bir ‘airmageddon’ durumuyla karşı karşıyalar, maliyetlerin ve karmaşayı çözme çabasının tüm yükünü havayollarına ve yolculara itiyorlar.”

“Londra Heathrow’un hissedarları, LHR yönetim ekibinin kararlarını dikkatle incelemeli” dedi.

Exit mobile version