Emirates’in B777’si tırmanışta şiddetli dolu ile karşılaştı. Uçak bu hale geldi

emirates-ucak-doluya-yakalandi

Olay, Emirates’in Milan Malpensa’dan New York JFK’ye EK205 sefer sayılı uçuşunda meydana geldi. Boeing 777-300ER, Milano’dan yerel saatle 16:23’te, programın birkaç dakika gerisinde hareket etti. Ancak, kalkış sırasındaki hava koşulları idealin altındaydı ve kalkıştan 5 dakika sonra uçak hızla sorunlarla karşılaştı.

Kalkıştan dakikalar sonra tırmanışta uçuş şiddetli dolu ile karşılaştı. Uçaklar genellikle olumsuz hava olaylarının üstesinden gelebilirken, dolu fırtınası 777’de önemli hasara neden oldu. Kokpit ön camların her ikisi de çatladı. Pilotlar acil geriye dönüş kararı aldılar.

Bununla birlikte, yakıt ve yolcularla dolu bir 777 ile hemen inmek kolay değil, zira uçak maximum iniş ağırlığının üzerindeydi. Bir buçuk saat boyunca Milano Havaalanı civarında beklemeye girmek ve yakıt azaltmak zorunda kaldılar. Yeterli mktarda yakıt yakıldıktan sonra uçak inişe geldi. Uçak, bekleme sırasında nispeten düşük bir irtifa, 11.000 ile 5.000 feet irtifada dolaştı.

EK-205 sefer sayılı uçak, kalkıştan 1 saat 40 dakika sonra, yerel saatle 18:04’te Milano Malpensa’ya iniş yapabildi. Hiçbir yolcu veya mürettebat yaralanmadı.

Şiddetli dolu yağışı, uçağın önemli hasar aldığı anlamına geliyor. İki pilotun ön camın dış tabakası dolu yüzünden paramparça olurken, gövdenin bazı kısımlarında boyaların döküldüğü görüldü. 777’nin radomu ve sol kanat hücum kenarındaki bir çatlak da dahil olmak üzere hasar gördü.

777-300ER Milano’da yerde. Emirates teknik ekiplerinin Milanoya gelip uçakta gerekli onarımları yapması muhtemelen biraz zaman alacak.

Exit mobile version