Emirates A380 Burj Khalifa’nın en tepesindeki kabin görevlisinin yanından uçarak geçti

Emirates-A380-Burj-Khalifa’nın-en-tepesindeki-kabin-görevlisinin-yanından-uçarak-geçti

 

Emirates, 2021’in sonlarında üstlendiği bir reklam çekimini tekrarlamış görünüyor. Dubai merkezli havayolu şirketi, bir kez daha Burj Khalifa’nın tepesinde duran bir dublör aktörünü filme aldı. Ancak bu sefer arkadaşlarının yanında, “marmite” Expo 2020 üniforması giydirilmiş bir Airbus A380 var.

Geçen yılın sonlarında, Emirates dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’nın tepesinde duran bir kabin görevlisinin olduğu bir reklamı yayınladıktan sonra havacılık tutkunları çılgına döndü. Dublör gerçek miydi yoksa sanal mıydı? Bir gün sonra Emirates, sahne arkası videosuyla dublörün sanal değil, gerçek olduğunu doğruladı.

Görünüşe göre dublör kadın, elinde “hala buradayım” yazan bir plâka tutarken hala Burj Khalifa’nın tepesinde sıkışmış durumda. Tabii ki, son reklamın çekilmesinden bu yana zirvede kalmadı ve bunun yerine muhtemelen Kasım ayının ortalarında yeni reklamı çekmek için kuleye yeniden çıktı.

Dublör kadın dünyanın en yüksek binasının tepesinde “Sonunda dostlarım geldi” yazan bir plaka tutuyor. Ardından çekim, etkileyici bir yatış açısıyla Emirates’in Airbus A380’lerinden birinin kuleye doğru uçtuğunu gösteriyor.

Reklamın 13 ve 14 Ekim’de çekildiği anlaşılıyor (orijinal reklam, Ağustos 2021’de yayınlandı ). Bu günlerden önce Emirates, Expo 2020 festivalini tanıtmak için Expo uçağını Dubai şehri üzerinde alçaktan uçuracağına dair bir bilgi yayınladı.

RadarBox.com sitesi, A6-EEU tescil isimli uçağın iki günde şehir üzerinde yaklaşık üç saat boyunca alçaktan uçtuğunu ve uçuş yolunun videoda gösterilenlerle eşleştiğini gösteriyor.

Uçak ayrıca sadece 14 Ekim’de Burj Khalifa’nın etrafında yedi tur attı. Kaydedilen uçuş verileri, uçağın 2.750 fitte uçtuğunu gösteriyor. Emirates’in dublör kadınının üzerinde durduğu platform 830 metrede yükseklikte bulunuyor ve bu da 2.723 fit anlamına geliyor.

Bu nedenle, videonun gerçekliğinden şüphe etmek veya gerçekten olup olmadığını sorgulamak için hiçbir neden yok. Dublör binanın tepesinde olmasaydı, A380’i binaya bu kadar yakın bir yükseklikte uçurmanın bir anlamı olmayacaktı.

Exit mobile version