Emirates, 750 Milyon Dolar Değerinde 5 Yıllık Kredi Sağladı

emirates

Emirates, Dubai’nin en büyük bankası NBD ile önemli bir finansman anlaşması imzaladığı açıkladı. 30 Eylül tarihinde imzalanan anlaşma havayolu için 750 milyon USD sağlayacak.

Emirates, satış alacaklarıyla bağlantılı olarak ilk kez bir kredi aldı. Havayolu, pandeminin başlangıcından bu yana Dubai’den 3,1 milyar dolar devlet desteği aldı. Son 1,1 milyar dolar, havayolunun 2020/21 mali yılının tamamı için 5,5 milyar dolarlık büyük bir zarar bildirdiği Haziran ayında teslim edildi. Bu, havayolunun faaliyete geçtiği ilk yıllardan bu yana bildirdiği ilk zarar oldu.

Ek bir likiditeye erişim ile Emirates, bunun seyahatlerin anlamlı bir şekilde yeniden başlatılmasını sağlayacağını umuyor. NBD’nin kurumsal ve kurumsal bankacılık başkanı Ahmed Al Qassim yaptığı açıklamada şunları ekledi :

“Türünün ilk örneği olan bu işlem, NBD Group’un bölgedeki en büyük havayolu şirketi olan Emirates’i destekleme taahhüdünü gösteriyor. Lider bir bölgesel banka olarak, değerli müşterilerimizi ve onların uzun vadeli hedeflerini desteklemek için sürekli olarak yeni ve yenilikçi finansman çözümleri araştırıyoruz.

Dubai, 2025 yılına kadar en çok ziyaret edilen şehir olmaya hazırlanırken, Emirates Havayolu ile bu tür önemli işlemlerle bu hedefe ulaşmak için üzerimize düşeni yapmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Exit mobile version