Emirates 15 adet Trent XWB-84 motoru sipariş etti

Emirates 15 adet Trent XWB-84 motoru sipariş etti

Rolls-Royce, Emirates’in 15 adet Trent XWB-84 motorlu A350-900 siparişini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

2025 yılında teslim edilmeye başlanacak olan Trent XWB ailesi için toplam motor siparişi 130’a ulaştı.

Bu sipariş Emirates’in 132 adet Trent 900’den oluşan mevcut Rolls-Royce filosuna eklenecek.

Rolls-Royce Sivil Havacılık ve Uzay Başkanı Rob Watson açıklamasında: “Bugünkü duyuru, müşterilerimizin genişleyen operasyonlarını desteklemek için Trent XWB’nin gücüne güvendiklerini bir kez daha kanıtlıyor. Kanıtlanmış güvenilirliği ve çok yönlülüğü ile Trent XWB hizmette olan dünyanın en verimli büyük uçak motoru Emirates’in ağını genişletmeye devam edecek. Rolls-Royce’un Emirates ile ilişkisi 1996 yılında Trent gücünün seçilmesiyle başladı ve bu değerli ortaklığı gelecekte de sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Ahmed bin Saeed Al Maktoum ise: “A350-900’ler filomuza katkıda bulunacak ve bu uçak tipi için ek siparişleri duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. A350’lerimizi Dubai’den 15 saate kadar uçuş süresi olan uzun mesafeli görevler de dâhil olmak üzere yeni pazarlara hizmet etmek üzere kullanmayı planlıyoruz. Uçaklarımızın müşterilerimize mümkün olan en iyi işletme verimliliğini ve uçuş deneyimini sunmasını sağlamak için Airbus ve Rolls-Royce ile yakın işbirliği içinde çalışacağız” dedi.

56’dan fazla müşteri, hizmette olan dünyanın en verimli büyük uçak motoru olan Trent XWB’yi sipariş etmeyi ve/veya kullanmayı tercih etti.

Exit mobile version