Emiliano Sala'yı uçuran pilot'un gece uçuş yetkisi yoktu ve renk körüydü…

BBC Galler, uçakta Emiliano Sala’yı taşıyan uçağın pilotunun gece uçmaya uygun olmadığını belirtti.

Pilot, David Ibbotson’un renk körü olduğu düşünülüyor
Bildiğiniz üzere,, Futbolcu Sala’yı taşıyan,  uçak 21 Ocak’ta düşmüştü.
İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) yorum yapamayacağını söyledi.
Hava Kazaları Araştırma Şubesi (AAIB), ruhsatlandırma araştırmalarının devam ettiğini söyledi.
Düzenleyici makamlar, Crowle, North Lincolnshire’dan Bay Ibbotson’un İngiltere’nin özel pilot lisansında “gece puanı” almadığını doğruladı.
Federal Havacılık İdaresi (FAA) pilotun”yakın görüş için gözlük bulundurması gerektiğini” ve “Birleşik Krallık pilot lisansındaki tüm kısıtlamaların ve kısıtlamaların geçerli olduğunu” belirtiyor.
Ancak kaynaklar BBC Wales’e Bay Ibbotson’un lisansının “sadece gündüz uçuşlarla” sınırlı olduğunu belirtiyor.
Bir havacılık kaynağı BBC Galler’e yeşil ve kırmızı ışıklar arasında ayrım yapabilme yeteneğinin karanlıkta uçmanın “anahtarı” olduğunu söyledi.
“Lisanslarda kısıtlamalarının dışında uçmak yasadışıdır ve bu da uçuş sigortasını etkileyecektir.” dendi
Avrupa havacılık kuralları, geceyi “gün batımından yarım saat sonra güneş doğmadan yarım saat öncesine kadar geçen süre” olarak tanımlamaktadır.
BBC Wales tarafından görülen uçuş planları, Cardiff City ile yaptığı ilk antrenman için Arjantinli oyuncu Sala’yı götürmek üzere planlanan uçuşun, 21 Ocak’ta yerel saat 09: 00’da Nantes havaalanından ayrılması gerekirken, Sala’nın isteği üzerine saat 19: 00’a ertelenmesinden bahsederek gece uçuşu yapıldığını söylüyor
 

Uçuşun yasallığı hakkındaki spekülasyon şu ana kadar ABD’de kayıtlı bir uçağın, Avrupa’da özel yolcu uçağı yolcularına ilişkin kısıtlamalara uyup uymadığı sorusuna odaklandı.
Özel bir pilot olarak, 59 yaşındaki Bay Ibbotson’un ücret veya para karşılığı yolcu taşımasına izin verilmedi. AIIB’nin hazırladığı rapor ‘da yolcuların yalnızca maliyet esasına göre uçabileceğini belirtti.
Uçağın ABD’de tescilli olması nedeniyle, pilot ve yolcunun yolculuğu yapmak için “ortak bir amacı” olması ve pilotun uçuş öncesi bunu deklare etmesi gerekiyor
Uçak 20: 16’da Kanal Adaları’ndaki Guernsey’in kuzeyindeki radardan kaybolmuştu
Sala’nın cesedi Şubat ayının başlarında uçağın enkazından kurtarıldı, ancak Bay Ibbotson’un cesedi bulunamadı.

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (Easa), pilotun, gece uçuşu yapabilmesi için beş saat teori ve beş saat uçuş eğitimi alması gerektiğini belirtiyor
Müfettişler normalde bir pilotun kazadan önceki 28 ve 90 gün içinde kaç saat boyunca uçtuğunu bulmaya çalışıyorlar.
 

Exit mobile version