Emiliano Sala davasında şoke eden tazminat talebi! 95 milyon Euro…

kaza-futboll

 

Ocak 2019’da Fransa Ligue 1 ekibi Nantes’tan o dönem İngiltere Premier Lig’de mücadele eden Cardiff City’ye 17 milyon euro karşılığında transfer olan ancak yeni takımına imza atmak için bindiği özel uçağın düşmesi sonrası hayatını kaybeden Arjantinli futbolcu Emiliano Sala’nın ölümüyle ilgili şoke eden bir gelişme yaşandı.

BONSERVİS DAVASI CAS’LIK OLDU

Cardif City, Sala’nın ölümünün hemen sonrasında yaptığı açıklamada Nantes’a anlaşılan bonservis bedelinin verileceğini, Sala ile anlaşılan yıllık maaşın ise ailesine ödeneceğini duyurmuştu.

Cardiff City daha sonra Sala’nın bonservisini ödemeyeceğini duyurdu. FIFA’nın ve FIFPro’nun yaptırım baskılarına rağmen kulüp geri adım atmadı. Konu şu anda Nantes – Cardiff City ve Sala’nın ailesi üçgeninde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde(CAS) görüşülmeye devam ediyor.

KAZA DAVASINDA ORGANİZATÖR SUÇLU BULUNMUŞTU

Emiliano Sala’nın hayatını kaybettiği kazanın soruşturması ve devamındaki mahkemede hayatını kaybeden pilot David Ibbotson’un gece uçuş eğitimini tamamlamadığı ve uçağın ticari uçuşlar için gerekli lisansa sahip olmadığı ortaya çıkmıştı.

Uçuşu organize etmek için Sala’nın menajeri ve ekibinin ilk olarak 67 yaşındaki pilot David Henderson ile görüştüğü ancak Henderson’ın eşiyle Paris’te olması sebebiyle uçuşu gerçekleştiremediği belirtilmişti. Buna karşın uçuşu organize eden Henderson’ın görevlendirdiği Ibbotson’ın gece uçuş yapma ve ticari pilotluk lisansının bulunmamasına rağmen uçuşu gerçekleştirdiği kaydedilmişti. Henderson’ın Ibbotson’ı görevlendirirken ‘Nantes’ta 3 gün geçirmek ister misin?’ şeklinde soru sorduğu da kayıtlara yansımıştı.

Mahkeme sonucunda pilot ve uçuş organizatörü David Henderson 10’a 2 oy çokluğuyla suçlu bulunmuştu.

CARDIFF CITY’DEN ŞOKE EDEN İSTEK: 95 MİLYON EURO

Sala’nın transfer için uçarken kaza geçirip hayatını kaybettiği kulüp olan Cardiff City, bonservis ödeme ve maaş ödemesiyle ilgili CAS’ta devam eden davanın duruşmasında Nantes’tan şoke eden bir talepte bulundu.

The Sun’ın haberine göre Galler ekibi, kazanın olduğu gün Sala’nın Premier Lig’de oynama izninin bulunmadığını, sözleşmeye rağmen resmi izni alıp almayacağının bilinemeyeceğini iddia etti. Bunun yanı sıra o dönem Premier Lig’de oynayan ve golcü problemini Sala ile çözmek isterken yaşanan kaza sonrası gol yollarında sıkıntısı devam edince küme düşmekten kurtulamayan kulübün maddi zararının da büyük olduğu vurgulandı.

Şu anda Championship’te kalma mücadelesi veren Galler ekibi, bütün bu zararları göze alarak Nantes’tan 95 milyon Euro tazminat talep etti.

CARDIFF İDDİAYI YALANLADI

Cardif City, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla bu haberi yalanladı.

Exit mobile version