Embraer yılda 100 ticari jet üretecek

Embraer yılda 100 ticari jet üretecek

Embraer, 2022 yılında sadece 57 ticari uçak teslimatıyla rekor kırdıktan sonra, şimdi jet üretimini pandemi öncesi büyük bir seviyeye çıkarmayı planlıyor. Flight Global’in haberine göre, Avrupa’da uluslararası basınla yapılan bir toplantıda açıklanan şirket tahminlerine göre, 2026 yılı sonuna kadar yılda 100 uçak üretilecek.

Embraer CFO’su Antonio Carlos Garcia’ya göre, bu yıl yaklaşık 65-70 adet uçağın teslim edilmesi bekleniyor. En önemli haber ise, ilk kez yeni E2 modelinin bir önceki nesil olan E1’den daha fazla sayıda teslim edilecek olması.

Commercial Aircraft CEO’su Arjan Meijer, şirketin satış talebinde artış, tedarik zinciri zorluklarında azalma ve ABD’deki pilot açığında hafifleme gördüğünü açıkladı. Uçak üretimi pandemi sonrası toparlanma sürecinde ilerliyor.

Meijer, Singapurlu Scoot’un kısa süre önce kiralayan Azorra ile yaptığı ortaklıkta da birçok havayolunun E190/E195 gibi daha küçük ve ucuz modelleri tercih edeceğini belirtti.

Asya’daki satın almalara gelince, Meijer, Çin Sivil Havacılık Otoritesi tarafından sertifikasyonun halihazırda güvence altına alınmış olması ve E195-E2’nin bu yılın sonuna kadar onaylanmasının beklenmesi nedeniyle, bu bölgenin güçlü bir potansiyele sahip olduğuna söyledi.

Brezilyalı üreticinin bir diğer “büyük hayali” de ABD pazarında istikrarı yakalamak ve bunun sonucunda mevcut E175 filolarının yerini alacak satışları gerçekleştirmek. Ancak bu, işçi sendikalarıyla yapılacak müzakerelere ve yeni düzenlemelere bağlı.

E2 ailesinin operasyonel performansı söz konusu olduğunda Meijer, Pratt & Whitney (P&W) PW1900G motorlarının tedariki ve desteğinde bazı zorluklar olduğunu vurguladı.

Exit mobile version