Elon Musk: Süpersonik, VTOL jet yapmak için can atıyorum

Elon-Musk-Süpersonik,-VTOL-jet-yapmak-için-can-atıyorum

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk son günlerde yaptığı açıklamalar ve servetiyle gündeme geliyor. 201,7 milyar dolarlık tahmini servetiyle yeniden dünyanın en zengin insanı olan Musk, kısa süre önce Twitter’da yaptığı paylaşımla kripto para piyasasını da etkilemişti. Ünlü girişimci şimdi de uzun zamandır aklında olan bir projeyle ilgili bir açıklama yaptı. Ancak bu projenin beynini patlatacağını belirtti.

Elon Musk’ın uzun zamandır, elektrikli bir VTOL jet uçağı (Vertical Take-Off and Landing/Dikey iniş ve kalkış) yapmak istediği biliniyor. Bu konuyu daha önce de dile getirmişti. Musk, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Süpersonik, VTOL jet yapmak için can atıyorum. Ancak daha fazla iş, beynimi patlatacak” dedi.

Musk birkaç sene önce Joe Rogan’ın programına konuk olmuştu. Milyarder girişimci, “Bir uçak tasarımım var, bunu epeyce düşündüm. Dikey kalkış ve iniş için kullanacağınız araç, yüksek hızlı uçuş için uygun olmayabilir.

Yüksek irtifadayken, seyirde kullanılan enerji düşüktür, ancak aşağıya inerken potansiyel enerjinizin büyük bir bölümünü yeniden yakalayabilirsiniz. Gerçekten herhangi bir yedek yakıta ihtiyacınız yok.

Exit mobile version