Elektrikli Uçan Taksi Projesi

Elektrikli Uçan Taksi Projesi “VX4 Air-taxi” İlk Testlerini Başarıyla Geçti

Birleşik Krallık merkezli havacılık şirketi Vertical Aerospace, geliştirdiği elektrikli uçan taksi “VX4 Air-taxi”nin ilk aşama testlerini başarıyla tamamladığını duyurdu. Şirket, geleceğin ulaşım çözümleri arasında gösterilen hava taksisi için önemli bir adım atarak pilotlu test uçuşlarında 70 farklı senaryoyu başarıyla gerçekleştirdi.

Test sürecinde, VX4 Air-taxi belirli uçuş ve yer operasyonları kapsamında kritik performans testlerinden geçti. Vertical Aerospace, ilk aşama testlerin ardından aracın bir sonraki test aşamasına geçeceğini belirtti.

Dev Anlaşmalar ve Siparişler

Şirket, VX4 Air-taxi için Virgin Atlantic, American Airlines ve Japan Airlines gibi önde gelen havayolu şirketlerinden toplamda 6 milyar dolar değerinde 1500 ön sipariş aldığını açıkladı. Bu siparişler, hava taksi projesinin ticari potansiyelini gözler önüne sererken, Vertical Aerospace’in sektördeki iddiasını da güçlendiriyor.

Uçan Taksilerin Hedefi: 2027

Vertical Aerospace, uçan taksileri için gerekli düzenleyici kurumlardan onay almayı 2026 yılı sonuna kadar tamamlamayı ve 2027 yılında uçuşları başlatmayı hedefliyor. Şirketin elektrikli hava taksileri, şehir içi ve kısa mesafeli ulaşımda yeni bir çağ başlatmaya hazırlanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir