EHang, eVTOL Üretimi Arttıkça Gelirlerinin Yükseldiğini Öngörüyor

EHang, eVTOL Üretimi Arttıkça Gelirlerinin Yükseldiğini Öngörüyor

EHang, ticari operasyonları başlatmaya hazırlanmak için Çin’in çeşitli yerlerinde eVTOL gösteri merkezleri kurdu.

Gelişmiş hava mobilitesi pazarı en azından Çin’de faaliyete geçti. Yeni kurulan EHang, üretim ve gelirlerin yıldan yıla dokuz kat artmasıyla ikinci çeyrekte ilk düzeltilmiş net kârını elde etti.

Guangzhou merkezli EHang, ikinci çeyrekte 49 adet EH216-S otonom iki yolcu kapasiteli elektrikli dikey iniş-kalkış (eVTOL) hava taksisi teslimatından 102 milyon yuan (14,3 milyon $) gelir elde ettiğini bildirdi. Bu rakam 2023’ün ilk çeyreğindeki 26 adet ve ikinci çeyreğindeki beş adet ile kıyaslandığında oldukça düşüktür. Üçüncü çeyrekte gelirlerin 123 milyon yuana ulaşması beklenmektedir.

Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Huazhi Hu 22 Ağustos’ta analistlere yaptığı açıklamada, EHang’ın Çin pazarında 1.100’den fazla uçak için ön sipariş aldığını ve Yunfu fabrikasının Nisan ayında Çin Sivil Havacılık İdaresi’nden (CAAC) üretim sertifikası aldıktan sonra üretimi artırmaya başladığını söyledi.

Üretimde bir genişleme planlayan girişim, Haziran ayında otomobil üreticisi Guangzhou Automobile Group (GAC) ile ortak bir girişim kurmak üzere bir mutabakat anlaşması imzaladı. Hu, planlanan girişimin Guangzhou’da pilotsuz, yolcu taşıyan eVTOL’ler üretmek için GAC’ın elektrikli araçlar için otomatik üretim hatlarındaki deneyiminden yararlanacağını söyledi.

Operasyon Direktörü Zhao Wang analistlere yaptığı açıklamada, mevcut Yunfu fabrikasının genişletilmekte olduğunu ve EHang’ın Doğu Çin’e hizmet vermek üzere Anhui eyaletinin Hefei kentinde ikinci bir üretim üssü kurmakta olduğunu söyledi.

EHang, multikopter EH216-S’ye ek olarak daha uzun menzilli VT-30 lift-plus-cruise eVTOL’u geliştirmeye devam ediyor. “Daha olağanüstü bir performans elde etmeyi amaçlayan kapsamlı bir yeniden tasarım ve teknolojik yükseltme gerçekleştirdik” diyen EHang, ayrıntıların ‘yakında’ açıklanacağını sözlerine ekledi.

EHang, şu anda sadece Çin’de mevcut olan 600 kg (1,320 lb.) altındaki yolcu taşıyan mürettebatsız uçaklara yönelik düzenlemeleri kullanarak, dünya çapında tip ve üretim sertifikası alan ilk eVTOL geliştiricisidir. Temmuz ayında CAAC, iştiraki EHang General Aviation ve ortak girişimi Hefei Heyi Aviation’ın eVTOL’lerle ticari operasyonlara başlamak üzere hava işletmecisi sertifikaları için yaptığı başvuruları kabul etti.

Hu, satış ve operasyonları desteklemek için şirketin Guangzhou, Hefei, Shenzhen, Taiyuan, Wencheng, Zhuhai ve başka yerlerde vertiportlar ve tanıtım projeleri kurmak için yerel yönetimler ve müşterilerle işbirliği yaptığını söyledi. Çin Sivil Havacılık Uçuş Üniversitesi ile uzaktan operatörler için bir eğitim programı müfredat geliştirme aşamasında. İlk uygulama esas olarak turizm uçuşlarıdır.

EHang, üretim ve operasyonlarını hızlandırırken, Çin’in canlı elektrikli araç (EV) endüstrisinden yararlanarak destekleyici tedarik zincirini oluşturuyor. Hu, şirketin EV güç aktarma organları sağlayıcısı Zhuhai Enpower Electric ile çalıştığını ve Shenzhen Inx Technology ile geliştirilen katı hal lityum-metal hücreleri test ederken yeni nesil piller geliştirmek için GAC inkübasyonlu pil sağlayıcısı Greater Bay Technology ile ortaklık kurduğunu söyledi.

Halka açık olan EHang, piyasa arzı yoluyla 76 milyon dolardan (540 milyon yuan) fazla para toplayarak bu çeyreği 988 milyon yuan nakit ve kısa vadeli fonla kapattı. Finans Direktörü Conor Yang analistlere yaptığı açıklamada, şirketin daha fazla hisse satışını durdurduğunu ve halihazırda toplanan gelirlerin ürün geliştirme, üretim genişletme, ticari operasyonlar ve Guangzhou’da yeni bir genel merkez ve eVTOL komuta ve kontrol merkezinin inşası için kullanılacağını söyledi.

Exit mobile version