Eğitim Uçuşunda Facia: Gürcü Pilot Yaşamını Yitirdi

Eğitim Uçuşunda Facia: Gürcü Pilot Yaşamını Yitirdi

Gürcistan ordusuna ait Su-25 tipi savaş uçağı, dün yapılan bir askeri tatbikat sırasında eğitim uçuşu esnasında düştü. Kazada pilot Kakhaber Zurabaşvili yaşamını yitirdi.

Kazanın Detayları

Gürcistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kaza hakkında şu bilgilere yer verildi:

“Su-25 kazası sonucunda Savunma Kuvvetlerinin Havacılık ve Hava Komutanlığı pilotu Kakhaber Zurabaşvili, trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Söz konusu olayın nedenlerinin belirlenmesi amacıyla bakanlığın ilgili birimlerince detaylı inceleme yapılıyor.”

Kaza İncelemesi Sürüyor

Kazanın nedeni henüz belirlenememiş olup, detaylı bir inceleme süreci başlatılmış durumda. Bakanlık, kazanın nedenlerini araştırmak için ilgili birimlerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Başsağlığı Mesajı

Gürcistan Savunma Bakanlığı, kazada hayatını kaybeden pilotun ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Açıklamada, “Bu acı kaybımızın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Pilotumuz Kakhaber Zurabaşvili’nin ailesine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi sunarız.” ifadeleri kullanıldı.

Kaza Yeri ve Detaylar

Gürcistan basınındaki haberlere göre, uçak kazası Kvemo Kartli bölgesine bağlı Bolnisi belediyesinde meydana geldi. Kazanın gerçekleştiği bölgeye acil yardım ekipleri ve askeri yetkililer sevk edildi.

Exit mobile version