EFSANE PİLOT EARHART'I JAPONLAR MI REHİN ALDI ?

Yeni keşfedilen bir fotoğraf Amelia Earhart’ın bir uçak kazasında ölmediğini ve Japonlar tarafından rehin alındığı teorisini güçlendiriyor.
Fotoğraf, ABD Ulusal Arşivlerinde eski ve “çok gizli” bir dosyada bulundu. 1937 Tarihinde çekildiğine inanılıyor. O yıl Earhart, dünyanın dört bir yanındaki uçuş denemeleri sırasında kaybolmuştu.
Dünyayı uçakla dolaşan ilk kadın pilot olmak için 1937’de çıktığı yolculukta, Pasifik’teki Howland Adası üzerinde uçağı düşen Amelia Earhart’ın akibetiyle ilgili ilginç bir fotoğraf karesi bulundu. Bugüne kadar ne cansız bedeni ne de düşen uçağının enkazı bulunamayan Earhart’ın aslında kaza sonrası Japonlar tarafından kurtarılarak rehin alındığını gösteren fotoğraf Amerikan Ulusal Güvenlik arşivinden çıktı.
Amerikan NBC kanalındaki bir belgeselde gösterilen ve kazadan yıllar sonra Japonya’nın Marshall Adaları’nda çekildiği belirtilen fotoğrafta, Earhart ile uçakta bulunan rehberi Fred Noonan görülüyor. Fotoğrafı o dönem ABD ajanı olan Jaluit Atoll çekmiş. Fotoğraf karesinde Earhart’ın uçağının enkazı Japon donanmasına ait bir geminin arkasına bağlanmış halde duruyor.
Belgeselde Earhart’ın Japon askerlerinin esareti altında ölmüş olabileceği kaydedildi. Earhart, Atlas Okyanusu’nu uçakla tek başına geçen ilk kadın pilot olarak adını tarihe yazdırmıştı.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ indir
 
 

Exit mobile version