EasyJet uçağından atıldı

EasyJet uçağından atıldı
Yunanistan’da evlenen arkadaşına uçakla gidemedi. Tüm suçu epileptik bir nöbet geçirmesi. Uçağa gelen sağlık uzmanları aksini iddia ederek uçabileceğini söylüyorlar ama havayolu izin vermiyor.
İngiltere’de ünlü bir model olan Helen Stephens nöbetin sadece birkaç saniye sürdüğünü ama el bagajını toplayarak uçaktan kabin ekibi tarafından inmeğe zorlandığını söyledi. Olay 31 Ağustos’da yaşandı. Ucuz fiyat politikası ile tanınan Easyjet’in EZY8747 sefer sayılı uçağı ile Zakynthos’a bir düğüne gitmek üzere hazırlanan genç kadın Independent’a konuştu.
Olaya çok üzüldüğünü, kendisini sınıftan yaramazlık yüzünden çıkarılan biri gibi hissettiğini ve sanki gösteri yapmış gibi olduğunu anlatıyor ve utanç duyuyor.
Ekran Resmi 2016-09-05 11.24.16
Easyjet’ten Sun’a yapılan açıklama; kaptanın uçmasını sakıncalı gördüğü şeklinde. Havayolu sözcüsü bir gecelik konaklamanın ardından yolcunun bir sonraki gün gönderildiğini ifade ediyor.
Epilepsy Action adlı sağlık teşkilatı başkan yardımcısı Simon Wigglesworth bu olaydan çok üzüntü duyduklarını, epilepsi hastalarının uçmalarının normal olduğunu hatırlattı ve havayolu ekiplerinin bu konuda eğitim almaları, nasıl davranacaklarını bilmeleri gerektiğini savundu.

Exit mobile version