EasyJet Uçağında Sarhoş Yolcu Krizi: Havada Kapıyı Açmaya Çalıştı

EasyJet Uçağında Sarhoş Yolcu Krizi: Havada Kapıyı Açmaya Çalıştı

EasyJet’in Londra Gatwick’ten Alicante’ye gerçekleştirdiği uçuşta 28 yaşındaki bir yolcu, sarhoş haliyle uçuş güvenliğini tehlikeye attı. Uçak İspanya’nın Alicante Havalimanı’na indiğinde, polis tarafından karşılandı ve sarhoş yolcu tutuklandı.

Uçuşta Kaos: Kapıyı Açmaya Çalıştı

Yolcunun, uçağın ortasında kapıyı açmaya çalışması kaosa neden oldu. Olay sırasında yolcunun, uçuşun hala havada olduğunu fark edemeyecek kadar sarhoş olduğu belirtildi. Diğer yolculara küfür etmeye başlayan ve fiziksel tartışmalara yol açan adam, personel ve diğer yolcuların yardımıyla zapt edildi.

Uçuş Sırasında Durumu Kötüleşti

Raporlara göre, yolcu uçağa zaten sarhoş binmiş ve uçuş sırasında durumu daha da kötüleşmişti. Havacılık haberine göre, yolcunun bir personel üyesine vurmayı denediği ve kabine girmeye çalıştığı da iddia edildi.

Polisiye Müdahale

Olayın büyümesi üzerine, uçağın kaptanı Alicante kontrol kulesi ile temasa geçerek durumu bildirdi. Uçak iniş yapar yapmaz, Sivil Muhafızlar yolcuyu gözaltına aldı.

EasyJet’ten Açıklama

EasyJet sözcüsü yaptığı açıklamada, “Kabin ekibimiz tüm durumları değerlendirmek ve uçuşun ve diğer yolcuların güvenliğinin hiçbir zaman tehlikeye atılmamasını sağlamak üzere eğitilmiştir. Bu tür olaylara nadiren rastlansa da, çok ciddiye alıyor ve uçakta küfürlü veya tehditkâr davranışlara müsamaha göstermiyoruz. Yolcuların ve personelin güvenliği ve refahı her zaman easyJet’in önceliğidir” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir