EasyJet kaptanı kokpit içinde yaralandı. Uçak acil iniş yaptı

EasyJet-kaptanı-kokpit-içinde-yaralandı.-Uçak-acil-iniş-yaptı

 

EasyJet kaptanı, Londra Luton’dan Fas Agadir’e Airbus A320-200N ile yapılan uçuşta yaralandı. Uçak, pilotun tıbbi müdahale alması için Portekiz’in Faro kentine yönlenmek zorunda kaldı.

Kaptan kokpitte bir kazaya uğradığında EY2213 sefer sayılı uçakta endişeler oluştu. EasyJet, tıbbi gizlilik nedeniyle yaralanmanın ne olduğunu ve nedenini açıklamazken, Faro Havalimanı kaynakları pilotun omuzunun çıktığını belirtiyor.

A320neo Londra Luton’dan 08:06’da havalandı. Saat 09:20 uçak Güney Portekiz’deki Beja’yı 37.000 fit yükseklikte geçtiğinde, irtifada kayda değer hızda bir düşüş oldu. Uçak, 15 dakika içinde 4.000 fite alçaldı. Kokpit emergency ilan ettiğinden 18 dakika sonra Faro’ya iniş yaptı.

Kaptan, şiddetli ağrı içinde olduğunu ve uçamayacağını bildirince FO, uçağın kumandalarını devraldı ve Portekiz Faro Havalimanı’na güvenli bir şekilde indirdi.

Havayolu, yönlendirmenin Kaptan’ın tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğu için gerçekleştiğini doğruladı.
EasyJet sözcüsü şunları paylaştı:

“FO, uçağı standart operasyon prosedürlerine uygun olarak indirdi ve kaptan varışta sağlık görevlileri tarafından karşılandı. Hiçbir noktada uçaktakilerin güvenliğinden ödün verilmedi. “Ne yazık ki, yönlendirme nedeniyle mürettebat maksimum yasal çalışma saatlerine ulaştığı için uçuş bir gece ertelendi ve ertesi gün ayrıldı. EasyJet, yolcularımıza aksaklıkları en aza indirmek için mümkün olan her şeyi yaptı, otel odaları ve yemek sağladı.”

“EasyJet ayrıca müşterilerinin ve çalışanlarının güvenliğinin ve sağlığının her zaman en yüksek önceliği olduğunu söyledi. Bu olayın havayolunun kontrolü dışında olmasına rağmen, neden olduğumuz rahatsızlıktan dolayı yolcularından özür diledik. Şirket ayrıca müşterilerine sabır ve anlayışları için teşekkür etti.”

Genel olarak, bu easyJet uçuşunda kokpitte neler yaşandığını bilmiyoruz ama olanlar endişe verici. Neyse ki FO, uçağın güvenli bir şekilde inmesini ve kaptanın acil tıbbi bakım almasını sağlamak için hızlı hareket edebildi.

Exit mobile version