EasyJet, çoğu Avrupa ülkesinde yaz tatillerine izin verilmesini bekliyor

easyjet

Bütçeli havayolu EasyJet patronuna göre, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz gibi popüler Avrupa tatil destinasyonları, hükümetin dış seyahatler için “yeşil listede” yer almalı.

EasyJet CEO’su Johan Lundgren, İngiltere’den yurtdışı tatillerinin devam etmesine izin verildiğinde “neredeyse tüm büyük Avrupa ülkelerinin” düşük risk kategorisine alınmasını bekleyeceğini söyledi.

Lundgren ayrıca, bu yaz daha fazla ailenin tatile gidebilmesi için seyahat için gerekli PCR test ücretlerinin 30 sterline düşürülmesini de istedi.

“PCR testlerinin maliyetlerinin 60 sterline düştüğünü görüyoruz. Bu, bir aile için hala önemli bir maliyet. Hükümetin PCR test ücretlerini düşürmek için çalışmaya devam etmesini bekliyorum” dedi.

Tüm kısıtlamaların Haziran ayında sona ermesinin beklenmesine rağmen, hükümetin yol haritasının plana uygun olması halinde, 17 Mayıs’a kadar denizaşırı tatillere izin verilebilir.

En son Portekiz de dahil olmak üzere bir dizi ülke, aşılanmış yolcuları varışta karantina altına almadan ülkeye kabul edeceklerini söylediler.

İngiliz hükümetinin yeni trafik ışığı sistemine göre, “yeşil” bir ülkeden İngiltere’ye gelen kişilerin kendi kendilerini izole etmeleri gerekmeyecek, ancak “turuncu” bir destinasyondan gelenlerin 10 gün karantinaya girmeleri gerekiyor.

Exit mobile version