Dünyanın ilk mobil havalimanı uygulama planları açıklandı

mobil-havalimanı

İngiliz şirketi “Urban Air Port” ve Koreli otomobil üreticisi “Hyundai”, West Midlands’in kalbinde yer alan uçan arabalar, hava taksileri ve insansız teslimat uçakları için dünyanın ilk mobil havalimanını uygulama planlarını açıkladı ve bu Kasım’a kadar tamamlandı. Havaalanına “Air One” denir ve birkaç gün içinde kurulabilir ve şimdiye kadarki en küçük havaalanı olabilir. Oldukça kompakt boyutlarda tasarlanan bu araç, uçan taksilerin ve insansız hava araçlarının bataryalarını içine indirip şarj etmelerine izin vermek için kasaba ve şehirlerde uygulanabilir.

Tasarımcılar, geçici alanların “tıkanıklığı hafifletmeye, hava kirliliğini azaltmaya ve karbonsuz bir geleceğe katkıda bulunmaya” yardımcı olacağını söylüyor. Coventry Şehir Konseyi ve Parlamento üyeleri, 1,2 milyon sterlinlik bir hükümet hibesi kazanan proje ile sıfır emisyonlu bir havaalanı için önerileri desteklediler. Hyundai, bir yıl önce “Uber” ile işbirliği içinde tasarlanan “SA1” adlı kendi uçak taksisini piyasaya sürdükten sonra Air One için yer bulmaya çalışıyor ve havacılık araçlarını 2028 yılına kadar pazarlamayı planlıyor.

Yakında Faaliyete geçecek

“Kentsel hava hareketliliği” devriminin değerinin yirmi yılda yaklaşık bir trilyon sterlin olduğu tahmin ediliyor; Şirketler ve yetkililer dikey kalkış ve iniş uçaklarına ve gerekli altyapıya yatırım yaptıkça.

Air One, ulaşım ağının dışında çalışabilir ve ayrıca Birleşik Krallık tasarım grubunun iddia ettiği gibi elektrikli araçlar ve sürdürülebilir toplu taşıma ile birleştirilebilir.

Hazırlanması yalnızca günler sürmesine ek olarak, tasarım, hava taşımacılığı sektörü geliştikçe havalimanının kolayca sökülüp alternatif yerlere taşınmasına olanak tanıyor.

Havaalanı sahası Coventry’de, 32.000’den fazla koltuk kapasitesine sahip olan ve ragbi kulübüne ve «Waspys Premiership’e» ait Reco Arena’nın yanındaki eski bir otoparkta yer almaktadır.
Havaalanının kendisi, geleneksel bir helikopter pistinden daha büyük olan 14 metre çapında bir iniş pistine sahiptir. Ayrıca yükseltilmiş bir platforma sahiptir, araba üzerine konduğunda plaka hangara doğru hareket eder.

Araçlar daha sonra sitenin farklı yerlerine sevk edilebilir; Bakım ve yolcu taşımacılığı için sevk edilir, temizlenir ve kontrol edilir. Küçük bir aydınlatılmış amfitiyatro da bulunmaktadır.

Exit mobile version