DÜNYANIN EN KISA UÇUŞU (47 SANİYE ) 1 MİLYONUNCU YOLCU

1.7 Mil yani 2.7 km lik bir mesafede gerçekleştirilen Westray (WRY) ve Papa Westray (PPW)adaları (İSKOÇYA)  arasında ki uçuş 1 milyonuncu yolcusu ile tekrar gündeme yerleşti.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ westraytopapawestrayroutemap

 

Bu uçuş hala Gunniess rekorlarında “Dünyanın En Kısa Uçuşu” olarak tescilli. Uçuş Britten Norman uçaklarıyla gerçekleştiriyor. Normal hava şartlarında 47 saniye sürebilecek uçuşu ortalama olarak 2.2 dakika da gerçekleştiriyorlar.

 

1967 yılından beri Loganair şirketi tarafından gerçekleştirilen uçuşlarda 1 milyonuncu yolcu olan ANNE RENDALL şirket yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.


47 Saniye ile dünya rekolarlar kitabında ki yerini koruyan bu uçuşun maliyeti ise 30 dolar.
Yolcuların üçte birlik kısmını Orkney Adaları Konseyi’nin eğitim hizmetlerinde yer alan çalışanları diğer kısmını ise İskoç Ulusal Sağlık Hizmeti personelleri ve Arkeolojik kazı yapan çalışanlar oluşturuyor. Adada 60 önemli noktada arkeolojik bölge bulunuyor. Ancak toplam nüfusu 60 kişi.

 

Exit mobile version