Dünyanın En İlginç Hava Trafik Kuleleri

Hava Kuleleri Göz Zevkini Bozuyorlar mı?
Onlar Dünyanın En Çarpıcı Hava Trafik Kontrol Kuleleri. Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi’nde açılan yeni sergi *Washington DC’de  tam 50 fotograf mevcut.
Müzenin fotoğrafçısı Carolyn Russo dünyanın her yerini dolaşmış havaalanı sanatı için görüntüler almış.Kulelerin büyüleyici görüntüleri arasında Abu Dhabi, Edinburgh, Londra, Los Angeles ve New York var.
Seyahat edenlerin çoğu tatillerinde  pek fark etmeseler de bazı havalimanlarının trafik kuleleri göz alıcıdır. Günümüzün en çarpıcı örneklerinden bazıları ve önceden altın çağını yaşamış eski kalıntılara ait fotoğraflar  bu sergide izleyenleri ile buluştu. Ekim sonu itibariyle sergi 6 milyondan fazla ziyaretçi ile buluştu.
Geçtiğimiz günlerde açılan sergi için fotoğrafçı Carolyn Russo, 23 ülkede 85 havalimanını dolaştı.
 

  1. Edinburgh Havalimanı Hava Trafik  Kontrol Kulesi 62 metrede dimdik ayakta ve elle yerleştirilmiş 10.000 adet çinko levha.


 
2) Potomak nehri üzerinde, Ronald Reagan Washington Uluslararası Havalimanı için 1997’de inşa edilenpostmodernizm (modernizmin ötesi) bir yapı 
 
 
 
 
 
 
3) Abu Dabi Uluslararası Havalimanı kulesi kültürel bir ikon çağırışımlı; hilal şeklinde ve bir Arap yelkenlisi  
4)  Stockholm-Arlanda Trafik kulesi İskandinav mitolojisinden gelen kuzgunları sembolize ediyor.

 
6) Birmingham Havalimanı kulesi(soldaki) Buharlaşmaya karşın net bir görüntü vermesi için ısıtmalı pencereleri var. Sağdaki resim: kargo taşımacılığında kullanılan Teksas’daki Fort Worth Alliance Havalimanı.
 
 
7) Kaliforniya Edwards Hava Kuvvetleri üssü(solda) ve Oslo Gardermoen Havalimanı

 
8) LaGuardia, ABD’nin New York eyaletinde Queens olarak bilinen bölgesindeki havalimanı  kulesi ve sağda Barselona El-Prat Havalimanı

*Washington DC, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkentidir. DC kısaltmasının açılımı “District of Columbia” (Kolumbiya Bölgesi)’dir.  Direkt olarak federal devlete bağlıdır.
 
 
 

Exit mobile version