Dünyanın Devleri SAHA EXPO 2024’te Buluşuyor

Dünyanın Devleri SAHA EXPO 2024’te Buluşuyor

Dünyanın en prestijli savunma sanayi fuarlarından biri olarak kabul edilen SAHA EXPO, bu yıl 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve 6 Bakanlık ile Savunma Sanayii Başkanlığı’nın destekleriyle İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) kapılarını açacak. Geleceğin teknolojilerinin sergileneceği bu uluslararası fuar, yerli ve yabancı savunma devlerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Rekor Katılım Bekleniyor

Geçen yıl 78 bini aşkın profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan SAHA EXPO, bu yıl daha da büyüyerek 150 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Fuar, 90 bin metrekarelik devasa bir alanda düzenlenecek ve İstanbul Fuar Merkezi’nin 8 sergi salonunu, fuaye ve dış alanlarını kapsayacak. Sektörün en yeni ürünlerinin sergileneceği fuara, 40 farklı ülkeden 200 yabancı katılımcı firmanın stant açması bekleniyor. Özellikle Amerika, Avrupa, Avustralya ve Afrika’dan önemli savunma, havacılık ve uzay sanayi firmaları fuarda yer alacak.

Küresel Ölçekte Öncü Başarı

SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, fuarın hızlı büyümesine dikkat çekti. “SAHA EXPO, 2018’de küçük bir alanda başladı. 2021’de 40 bin metrekare, 2022’de 60 bin metrekareye çıkardığımız fuarımızı bu sene 90 bin metrekarede düzenleyeceğiz. Her yıl yüzde 50 oranında büyüme gösteren böyle bir sektörel fuar, dünyada başka bir örneği olmayan bir başarıdır” dedi. Uça, bu yıl fuara 5 kıtadan firmaların yanı sıra üst düzey resmi heyetlerin ve ticari alım delegasyonlarının katılacağını belirtti.

Dünya Devleri Bir Arada

Fuara katılan firmaların, savunma ve havacılık alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden gelen resmi delegasyonlar ve ticari alım heyetleri ile buluşturulması planlanıyor. Levent Kerim Uça, 400’e yakın resmi heyetin fuara katılacağını ve sektör profesyonellerinin iş birliği yapabilmesi için geniş kapsamlı görüşmelerin gerçekleşeceğini ifade etti. Uça, “Bu sene de dünyanın dört bir yanından başbakan, bakan, genelkurmay başkanları ve diğer önemli yetkililer fuarımıza katılacak. Katılımcı firmalarımızı, özellikle KOBİ’lerimizi, bu heyetlerle buluşturarak ihracat hedeflerine katkı sunacağız” diye konuştu.

Vatandaşa Açık İki Gün

Bu yıl fuar, sadece sektör profesyonellerine değil, teknoloji meraklısı vatandaşlara da kapılarını açıyor. Vatandaşların yoğun ilgisi üzerine halka açık gün sayısı ikiye çıkarıldı. Fuar, 25-26 Ekim tarihlerinde, 18 yaş üzeri vatandaşların ziyaretine açık olacak. Savunma, havacılık ve uzay endüstrisindeki en yeni teknolojileri yerinde görmek isteyen ziyaretçiler, bu özel günlerde fuarı gezebilecek.

Uluslararası Panellerle Geleceğin Teknolojileri Tartışılacak

SAHA EXPO, sadece bir sergi alanı olmanın ötesinde, uluslararası panellere de ev sahipliği yapacak. Yurt içi ve yurt dışından sektör profesyonelleri bir araya gelerek, savunma ve uzay sanayiinin geleceğine dair önemli konuları ele alacak. Teknolojiye yön veren isimler, sektörün karşı karşıya olduğu zorlukları ve fırsatları değerlendirecek, geleceğe dair yeni stratejiler oluşturacaklar.

SAHA EXPO, hem Türkiye’nin hem de dünyanın savunma sanayiindeki yükselen gücünü bir kez daha gözler önüne sererken, geleceğin şekilleneceği bu büyük buluşma için geri sayım başladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir