DUBAİ'DE YANAN EMIRATES UÇAĞINDA Kİ YANLIŞ NEYDİ?

DUBAİ’DE YANAN EMIRATES UÇAĞINDA Kİ YANLIŞ NEYDİ?
Bildiğiniz üzere 3 Ağustos 2016 da Emirates Havayolu’na ait EK521 sefer sayılı yolcu uçağında, Dubai Uluslararası Havalimanı’na iniş sırasında yerel saat ile yaklaşık 12:45’te operasyonel bir arıza meydana geldi. Tüm yolcular ve mürettebat Emirates ve Dubai Uluslararası Havalimanı ekiplerinin hızlı müdahalesi ile güvenli bir şekilde uçaktan tahliye edildi.
Sağ motorda meydana gelen patlamanın ardından aniden alevler içinde kalan Emirates uçağından yüzlerce kişi mucizevi şekilde kurtuldu.Yolcuların tahliyesinden sonra patlama ile birlikte alevler içinde kalan uçaktaki 13 yolcunun hafif yaralı olduğu bildirildi. Ancak kurtarma çalışmaları sırasında başkalarının hayatlarını kurtaran bir itfaiyeci ölmüştü.
Olay sonrasında kazanın nasıl oluştuğu hakkında soruşturma yapan ekipler, Emirates B777 kaptanının iniş sırasında piste geç oturma ikazı alınca pas geçmek isteğini,bu nedenle yapması gerekeni yaparak  To-Ga swic e  bastığını belirtiyorlar. Kaptan,To-Ga swiç e basıp pas geçmek istediğinde,motora takat verilemiyor. Çünkü pilotun geç oturuşunda ana iniş takımları yere değmiş olduğundan To-Ga swiç e basılmakla birlikte gaz kollarına manuel kumanda edilmesi gerekiyor. Gaz kolları To-Ga swiç le ileriye gitmeyince kalkış için gerekli gücü alamayan uçak önce kuyruğunu vuruyor sonra sağ motorunu yere sürerek gövde üstünde sürtünmeye başlıyor ve yanıyor. Şeklinde görüş belirttiler
 
Exit mobile version