featured

Dubai Havalimanları İsrail havayolları temsilcilerini ağırladı

Dubai Uluslararası (DXB) ve Dubai Dünya Merkezi (DWC) işletmecisi Dubai Havalimanları, salı günü DXB’deki şirket ofislerinde İsrail havayolları El Al, İsrail ve Arkia’nın temsilcilerinden oluşan bir heyeti kabul etti.

Heyetin ziyareti, iki ülke arasında bir dizi ikili anlaşmanın imzalanmasını ve yakın zamanda İsrail ile BAE’yi birbirine bağlayan düzenli ticari uçuş operasyonlarının başlatılmasını takip ediyor.

Dubai Havalimanları Genel Müdür Yardımcısı Jamal Al Hai, “Tarihi anlaşmaların imzalanmasının ardından pek çok beklenti var ve her iki taraf da bu beklentileri gerçekleştirmenin ilk önemli adımlarından biri olarak hava bağlantısının sağlanmasının önemini kabul ediyor. Her iki taraf da insanları insanlarla temasa, turizme ve ticareti kolaylaştırmaya yönelik bir ilk adım olarak açık havada seyahat etmeye isteklidir ve bu nedenle toplantıdaki odak noktamız, onlara ve ortak müşterilerimize gezginlere, Dubai’nin dünya çapında tanınan birinci sınıf deneyimi sunabilmemiz için havayollarının gereksinimlerini anlamaktı.” dedi.

İki ekip, Dubai ile Tel Aviv arasında yeni, doğrudan hava hizmetlerinin başlatılması için hazırlıkları tartıştı. Boeing 787 Dreamliner uçağını işleten El Al tarafından günde iki kez servis, Airbus A320’yi işleten İsrail tarafından haftalık altı uçuş ve Arkia’nın Embraer E-195 E-Jet uçağında günlük hizmetleri dahil olmak üzere aralık ayında fırlatılması planlanıyor.

Yeni hizmetler, DXB’nin 140’tan fazla destinasyondan oluşan mevcut küresel ağına seçkin bir destinasyon ekleyerek her iki taraftaki yolculara daha fazla seçenek sunacak ve iki ülke arasında kargo ve ticaret için büyük fırsatlar açacak. DP World, Şubat 2021’de Breakbulk Orta Doğuya ev sahipliği yapacak. (wam.ae/tr)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir