Dubai Havaalanları Plastik Kullanımını Yasakladı

Dubai Havalimanları çevreci tutumlarına devam ederek 1 Ocak 2020 yılından itibaren tek kullanımlık plastik ürünlere yasak getirdi.
Dubai Havaalanları her yıl çevresel yaklaşımları ile 43.000 tondan fazla kağıt, cam ve diğer atıkları geri dönüşüme gönderiyor. Yalnızca son altı ayda, Dubai Havalimanları, 16 tonluk tek kullanımlık plastik şişe ve şişe kapağı topladı.
Dubai Havalimanları Ticaret Merkezi Başkan Yardımcısı Eugene Barry, “Yılda yaklaşık 90 milyon kişiye ev sahipliği yapan havaalanımızda, tüketici alanlarındaki tek kullanımlık plastikleri ortadan kaldırarak somut bir fark yaratabileceğimize inanıyoruz” dedi. Bugün bunu gerçekleştirebilmek adına ticari ortaklarıyla bir taahhütte bulundular. Daha yeşil ve daha temiz bir doğa için atılan bu adım çevreciler tarafından taktirle karşılandı.
Geçen haftaki “Dünya Çevre Günü” münasebetiyle Dubai Havalimanı (DXB)’nda bulunan 106 işletme ile alınan bu kararla çevreye verilen zarar büyük bir ölçüde azaltılmış olacak.  
dxb plastic ban ile ilgili görsel sonucu
Hava sıcaklığının yüksek olduğu Dubai’de yolcuların en çok tükettikleri ürün su ve pipet. Yalnızca bir günde 30000 metreye eşdeğer, 150.000 pipetin doğaya zarar vermesine engel olundu. Plastik kapların, torbaların ve kağıt makbuzların yasaklanması dahil olmak üzere çeşitli daha birçok tedbirler alındı. Bu uygulamamanın diğer havalimanlarına da örnek olacağı düşünülüyor…
1 Ocak 2020 yılından itibaren Dubai’de bulunan bütün havalimanlarında plastik ürünlerin kullanımı yasak olacak.

Exit mobile version