Drone’lar için hava trafik sahası geliştiriliyor

Gökyüzünde drone’ları görmeye alıştığımızdan bu yana, hükümetler artık hava trafiğinde drone’ların nasıl düzenlenmesi gerektiğini masaya yatırmaya başladı.
The Federal Aviation Administration (FAA) bu konuda çok ciddi adımlar attı ve hatta drone sahiplerini uyaran bir yılbaşı videosu bile hazırladı. NASA’da Nisan ayında drone’lara özel bir hava trafiği kontrol sahası geliştirmişti.
Nanyang Teknoloji Üniversitesi (NTU) ise Singapur’da bu gelişmelere dikkate alarak drone’lara özel bir hava trafiği kontrol mekanizması planlamaya başladı.
Singapur kalabalık nüfusuna çözüm geliştirebilmek adına teknolojik ilerlemeyi önde tutarak şehrin yapısını değiştirmeyi hedefliyor.
NTU’lu profesörler Low Kin Huat ve Mohamed Faisal tarafından yürütülen proje kapsamında şehilerde drone’lara denetleme ve engelleme sistemlerinin yanı sıra kalkış, iniş bölgeleri de tasarlanmış.
Bununla birlikte geliştirilen en önemli özellik ise drone’ların hızını ve şeritlerini denetleyebilen bir sistem geliştirilmesi projenin en önemli yeniliği olarak görülüyor.

Exit mobile version