Dolu Fırtınası AUA Uçağının Radomu Parçaladı: Pilot Kör İniş Yaptı

Dolu Fırtınası AUA Uçağının Radomu Parçaladı: Pilot Kör İniş Yaptı

Avusturyalı Lufthansa’nın yan kuruluşu Avusturya Havayolları’na (AUA) ait bir Airbus A320 uçağı, Pazar günü Mallorca’dan Viyana’ya uçarken şiddetli bir türbülans ve dolu fırtınası ile karşılaştı. Uçuş sırasında ortaya çıkan beklenmedik dolu fırtınası nedeniyle pilot, kör iniş yapmak zorunda kaldı. Kaza kıl payı atlatıldı ve tüm yolcular yara almadan kurtuldu.

Kaza Anı ve Sonrası

Mallorca-Viyana seferini gerçekleştiren Airbus A320, Viyana’ya indikten sonra yolcular ve mürettebat derin bir nefes aldı. Şiddetli dolu fırtınası uçağın burnunun ciddi şekilde hasar görmesine neden oldu. İlk başta olağandışı ve tehlikeli bir uçuşa dair hiçbir belirti yoktu. Ancak bir süre sonra Avusturyalı bir yolcu, “Kronen” gazetesine yaptığı açıklamada, “Bir fırtına cephesinin içinden uçtuk” dedi. Avusturya Havayolları, bu fırtına hücresinin radar sistemlerinde görünmediğini belirtti.

Pilotun Kahramanca Mücadelesi

Uçuşun ilerleyen dakikalarında pilot, ön camın kırıldığını yolculara bildirdi. Buna rağmen pilot, büyük bir soğukkanlılıkla uçağı güvenli bir şekilde Viyana Havalimanı’na indirmeyi başardı. Yolcular uçaktan indiklerinde uçağın ön kısmının tamamen kırılmış olduğunu fark ettiler.

Sonuç ve Yolcuların Tepkisi

Olay sonrası tüm yolcular yara almadan kurtuldu ve uçağın hasarını gördüklerinde büyük bir şok yaşadılar. Pilotun ve mürettebatın profesyonelliği sayesinde büyük bir felaketin önüne geçildi.

Exit mobile version