DİN MENSUPLARINI TAŞIYAN UÇAK DÜŞTÜ

ABD Alaska güney kıyılarındaki Kenai Yarımadası’nda meydana gelen Cessna kazası araştırmasına Kodiak Hava İstasyonu’ndan bir Sahil Güvenlik MH-60 Jayhawk helikopteri katıldı. Olay yerinde bulunan üç kişinin hayatta kaldığı ve yaralı olmadığı bildirildi. Kazazedeler ilk yardım ekipleri tarafından müdahale için tıbbi bakıma alındı.
Kilise mensubu Josh Smith, kızı Daniella ve Hristiyan cemaatinden John White başarılı kurtarılma sonrasında aileleri ile bir araya geldi.
Kilise mensuplarının uçuşu Lake Hood’dan Soldotna bölgesineydi. Geri dönmediklerinde aile üyeleri Alaska Kurtarma Koordinasyon Merkezi ve Civil Air Patrol’a haber verdi. Pazartesi başlayan aramalar sonuç vermedi.
Merkez, Sahil Güvenlik’ten yardım istedi. Jayhawk ekibi, uçuşu izlemek için Cessna’nın acil durum bulma işaretini kullandı.
Uçak, Chakachatna Nehri kıyısındaki bir sırtın üstüne inerek devrilmişti. Yerden yakılan ateşi gören helikopter pilotu o tarafa yöneldi. Yolcular bulunmadan önceki 24 saati korunarak geçirdi. Yapılan açıklamada; cep telefonu sinyallerinin o bölgede yeterince güçlü olmadığı, ayna,ateş ve dumanla işaret vermek gerektiği bildirildi.
Kazanın nedeni henüz belirlenmedi.

Exit mobile version