featured

DHMİ yurt dışında şirket kurabilecek

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yurt dışında 100 milyon dolara kadar sermayesi olan şirket kurabilecek. Resmi karar bu sabah Resmi Gazete’de yayımlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yurt dışında şirket kurabilmesi amacıyla yeni bir karar bu sabah Bakanlar Kurulu Kararı ile yayımlandı. DHMİ Yurt dışında 100 Milyon Dolar sermayeli şirket kurabilecek.
Türkiye’nin sivil havacılık alanında e büyük kurumu olan Devlet Hava Meydanları işletmesi iin flaş bir karar alındı. Bununla birlikte Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün yurt dışında şirket kurması hakkında karar bu sabah Resmi Gazete’de yayımlandı.
Konuyla ilgili Resmi Gazete’de yer alan bilgiye göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile Uluslararası sivil havacılık faaliyetleri ile alakalı olarak merkezi yurt dışında olan  DHMİ’ye şirket kurma yetkisi tanındı. Yurt dışı merkezli kurulacak olan DHMİ şirketinin sermayesi ise 100 Milyon USD (ABD Doları) karşılığı Türk Lirası olabilecek. Mezkür şirketin sermayesninin yüzde 50’sinden fazlası yönetim yetki ve sorumlulukları  DHMİ’ye ait olacak. Kurulacak şirketin nominal sermayesi DHMİ Yönetim Kurulu tarafından ilgili ülke mevzuatına uygun olararak yılın Genel Yatırım ve Finansman programında yer alan hedeflere uygun olarakj tespit edilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir