DHMİ Genel müdürü Konya Havalimanı’nı ziyaret etti

DHMİ Genel müdürü Konya Havalimanı’nı ziyaret etti  
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Funda Ocak, Mehmet Ateş ve Sadettin Parmaksız ile birlikte Konya Havalimanı’nı ziyaret etti.
Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri Havalimanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Genel Müdürümüz Yıldırım, darbe girişimine karşı verilen mücadelenin bir “vatan görevi” olduğuna vurgu yaptı.
 
1a
Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:
BİZE DÜŞEN TEYAKKUZDA OLMAK, HAZIRLIKLI OLMAK, UYANIK OLMAK
Dünya düzenini değiştirme potansiyeli olan ülkelerin başıboş bırakılması mümkün değil. Bu saldırılar şekil değiştirerek devam edecektir. Hiçbir zaman bitti artık, rahatladık diyemeyeceğiz. Uzun süre diyemeyeceğiz. Bir şekilde form değiştirerek bu saldırılar devam ediyor ve devam edecek. Bu yüzden bize düşen teyakkuzda olmak, hazırlıklı olmak, uyanık olmak. Vatanımıza, milletimize sahip çıkmak. Gerektiğinde de gerekeni yapmak. Milletimiz, elhamdülillah, 15 Temmuz gecesi gerekeni çok güzel bir şekilde yaptı. Tabii önce Allah’ın bir lütfuyla dememiz lazım, çünkü Allah’ın yardımı olmasa böyle bir saldırı kolay kolay engellenemezdi. Yapanların da, bu kötü niyetli insanların da elleri ayakları birbirine dolaştı aslında. Milletimizin de basiret göstermesi ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına icabet etmesi ile işler değişti. Hamdolsun. Bu günlere geldik. Bundan sonrasında da inşallah; Allah herkese, hem milletimize hem bizlere bu olaydan ibret almayı, ders almayı nasip etsin. Yani ecdadımızın güzel sözleri vardır. Bunlardan bir tanesi de “su uyur düşman uyumaz”. Bizler uyumuşuz maalesef. Ama düşman uyumuyor. Bundan sonra bizler de uyumayacağız. Benim şu anda, gelecek hamlelerinin planı içerisinde olduklarından hiç şüphem yok.
Bunu; FETÖ kanlı terör örgütü dahil, genel manada dünyada çok çeşitli gafiller var ve Türkiye’de de oyunları olduğu için bunların hepsini katarak söylüyorum.

 
Tabii Türkiye’de malumunuz konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor. Havacılık hızlı gelişme gösterdi, son on beş senedir. Bu çerçevede tabii Türkiye’de de 55 havalimanı oldu. Bu yıl aşağı yukarı 5-6 tane daha yapılması planlanıyor. Herhalde 61- 62 gibi bir rakamla artık doyuma ulaşacaktır diye düşünüyorum. Çünkü her ilçeye havalimanı yapacak halimiz yok. Gerçi istiyorlar, onu da söyleyeyim. Ama tabii bu, en azından benim inancıma göre, çok doğru değil. Ama bu işin hizmet boyutu var, hiç şüphesiz. Fakat devletin kaynaklarını da akılcı kullanmak herhalde en doğrusu olur diye düşünüyorum.
Konya’nın durumu farklı…
Bu 55 havalimanımızın 18 tanesi askerle ortak kullanılmakta. Konya da bunlardan bir tanesi. Dolayısıyla burada farklı problemler gündeme geliyor. Burada da tabii bazı gelişmeler oldu. Evvelden askerlerle konuşmak bile zorken son dönemlerde daha rahat diyalog kurulabilir bir hal aldı. Mesela biz Ankara’daki Hava Trafik Kontrol Merkezimizde esnek hava sahası altında askerlerle ortak çalışmaktayız.
Yıldırım’ın sözü katılımcılara bırakarak konuşmasını noktalamasının ardından, Yönetim Kurulu ve havalimanı yetkilileri Konya Havalimanı’nın işleyişi ve geleceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Exit mobile version