DHMİ 2016 KOORDİNASYON TOPLANTISI ESENBOĞA`DA BAŞLADI

DHMİ 2016 yılı koordinasyon toplantısı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanımız Funda OCAK’IN açılış konuşmasıyla başladı.
Esenboğa Havalimanı DHMİ Kongre Merkezinde Genel Müdürümüz Funda Ocak’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Genel Müdür Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız ve Havalimanı Başmüdürlerimiz ile Havalimanları Müdürlürlerimiz katılıyor.
Devam eden ve planlanan projelerin tartışılacağı toplantıda, Havalimnalarımızın sorunları ve çözüm yolları da ele alınacak.
İki gün devam edecek olan toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Funda Ocak, kuruluşumuzun yeni dönemdeki hedefleri üzerinde durdu, DHMİ’nin geleceğe yönelik vizyon ve hedeflerini dile getirdi:
İşte genel Müdürümüzün Konuşmasından satır başları:
***Amacı başta sizlerle hasret gidermek. Hemen akabinde yeni döneme ilişkin çalışma prensiplerimizi açıklamak, yol haritamızı belirlemek, DHMİ Genel Müdürlüğümüzün hedefleri ve bu hedefler doğrultusunda yapılacakları sizlerle paylaşmak olacaktır. Bundan sonra yapacağımız en geç ay içerisinde bu toplantıları yapacağız ve her bir meydanımızda bu toplantıları gerçekleştireceğiz. Hangi meydanda misafir olacak isek o meydanımızın sorunlarını daha tefarruatlı olarak masaya yatıracağız ve yerinde müşahede etme fırsatımızda olacak. O meydanla ilgili öneri ve tavsiyelerinide katılımcı arkadaşlarımızdan isteyeceğiz.
*** Tüm havalimanı teşkilatında bulunan yönetici arkadaşlarımız için performans yönetimi belirleyeceğiz. Yıl sonlarında performansını değerlendirecek ve performans hedeflerine ulaştıkları çerçevede yöneticilerin istikbalini belirleyeceğiz.
***Öncelikle bizden önce görev yapanlara teşekkür ediyor ve bu kurum için kim taşın altına elini koydu ise ondan Allah razı olsun.
***Hepinizden çalışmanızı istiyorum. Çağımızın anlayışını özetleyen güzel bir özdeyiş var: Artık büyük balık küçük balığı yutmuyor, hızlı balık yavaş balığı yutuyor.Hızlı olacağız. Bu yeni dönemde statik yönetim şeklinden dinamik yönetim şekline geçeceğiz.
***Artık bu yeni dönemde, daha büyük hayallerimiz var. Sıra yurt dışına açılmaya, büyük küresel adımlar atmaya geldi. Bunun için de her türlü altyapıyı hazırladık, biliyorsunuz.
***Artık birikimlerimizi yurt dışında pazarlamak istiyoruz, bunu iki türlü yapacağız;
Bir, sahip olduğumuz birikimi yurt dışında ülkelere ve bu ülkelerin firmalarına öğreteceğiz ve bunun karşılığında kendimize yeni bir gelir türü yaratacağız.
İki; artık yurt dışı pazarında ‘DHMİ de var’ dedirteceğiz. Oraların ihalelerini takip edeceğiz, bunun için gerekli yapılanmayı sağlayıp, bir iş geliştirme birimi oluşturacağız. Burada arkadaşlarımız, dünya pazarlarını araştıracak, sahip olduğumuz birikimleri, talep edenlere öğretecek. Bundan sonraki hedefimiz, DHMİ’nin küresel marka olması. Bu, bizim için son derece önemli. Sıradaki hayalimiz bu. İnşallah bunu hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek gerçekleştireceğiz.
***Bir diğer hayalim daha var. O da “ben yaptım oldu” değil, “biz yaptık oldu” düsturu artık şiarımız olacak. Hayallerimizi, hedeflerimizi iç ve dış tüm paydaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Hep birlikte müşterek bir ekip ruhuyla birlikte el ele yürüyeceğiz.
***Yeni dönem değişim dönemi olacak. Çok net olarak altını çiziyorum: Statükoyu bir kenara bırakacağız. Beni tanıyan tanır, yakın çalışma arkadaşlarım bilir. Ben, bir kurumun değiştikçe başarıyı yakalayacağına inanan bir yapıya sahibim. Bu bakımdan sürekli gelişim ve değişime açık olmanızı bekliyorum.
Bu yeni süreçte, bu yeni atılım ve vizyon döneminde görevini iyi yapanlar, ekip ruhuyla çalışanlar, liyakat ve sadakati kendilerine şiar edinenler başımızın tacı olacaktır. Görev zincirinde yer alan her kademedeki her arkadaşımızın hakkı bana emanet, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
HAYIRLI OLSUN PASTASI…
Genel Müdürümüz Funda Ocak’ın göreve başlaması nedeniyle Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü tarafından Koordinasyon toplantısında pasta sürprizi yapıldı. “Hoş geldiniz. Yeni görevinizde başarılar dileriz” yazılı pastayı kesen Genel Müdürümüz Ocak, bu sürprizden dolayı Başmüdürlük yetkililerine teşekkürlerini iletti.
19


Exit mobile version